Бивш №10: Ако Надал се готви да се върне, целта му е титла; 2024-та може и да не е последна

от в 18:18 на 01.07.2023
Мирела Николова

Рафаел Надал за последно взе участие в официален двубой по време на тазгодишния Аустрелиън Оупън, когато в мач от втория кръг претърпя контузия в крака, заради която през миналия месец претърпя операция. Всичко това принуди Матадора да вземе тежкото решение да пропусне всички турнири на сингъл до края на сезона, като надеждите му са да успее да се възстанови за тазгодишните Финали на Купа "Дейвис" (21-26 ноември).

Самият Рафа обяви и че най-вероятно 2024-та година ще бъде последната в неговата професионална кариера, а според неговия добър приятел и бивш №10 в света Хуан Монако, то испанецът няма да се завърне на корта просто за да вземе участие в турнирите, а ще излезе на корта с нагласата да ги спечели.

"Рафа ще бъде този, който ще постави границата. Познавам го добре и смятам, че ако той се готви да се завърне, то той се готви да печели трофеи, а не просто да достигне до четвъртфиналите. Ако при завръщането си продължи да трупа победи, то няма да сложи край на кариерата си. Той има много високи изисквания към себе си. Мисля, че реши да пропусне Ролан Гарос, защото по време на тренировките видя, че не е достатъчно готов да спечели трофея, а не защото не можеше да излезе на корта.

Като негов добър приятел, аз искам той да се завърне на корта, защото и той, и тенисът го заслужават. Същевременно обаче имам и друго желание - Рафа да живее спокойно, без това огромно напрежениe и болка, които съпровождат завръщането му. Той положи огромни усилия да си възвърне формата след Австралия, но всеки път, когато натовареше крака си, изпитваше дискомфорт. Накрая взе решение да се подложи на операция, за да може да ходи нормално. Това беше сложна операция и дали той ще може да играе тенис отново, зависи от това колко усилия ще иска да положи", разкри Монако.

Източник: Clay Tennis

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №10: Ако Надал се готви да се върне, целта му е титла; 2024-та може и да не е последна Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал | хуан монако

Коментари





Следвайте ни в Facebook