Бивш 1/4-финалист на АО: Надал можеше и да играе, ако не го чакаше мач с Кирьос

от в 11:47 на 09.07.2022
Калоян Соколов

Кариерата на Тенис Сандгрен се намира в сериозен упадък през последните два сезона, като американецът вероятно ще остана най-разпознаваем с достигането си до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън през 2020-та, когато пропусна цели седем мачбола срещу Роджър Федерер. Сандгрен обаче нямаше възможност да защити заработените точки в Мелбърн, защото е неваксиниран и това доведе до напускането му на топ 200 в класацията на ATP.

Световният номер 204 е известен с радикалните си позиции по повечето обществени теми и своята нулевата толерантност спрямо хората с по-либерални виждания. Именно той беше един от най-яростните защитници на Новак Джокович, когато сърбинът не беше допуснат да играе в Австралия, а наскоро отново зае страната на 20-кратния шампион от Шлема, тъй като доскорошният номер едно е заплашен да пропусне и Откритото първенство на САЩ по същите причини, които го спряха в Австралия.

Вчера пък американецът си навлече гнева на мнозина привърженици на играта, след като се усъмни в травмата, която принуди Надал да се откаже от полуфиналите на Уимбълдън. Новината за 7-милиметровото разкъсване на коремния мускул на Матадора вече беше обществено достояние, когато Сандгрен реши да изрази съжалението си в социалните медии от обстоятелството, че няма да има възможност да гледа мач между Рафа и Ник Кирьос. Тенисистът не спря дотук и повдигна въпроса дали Матадора е нямало да излезе на корта, ако от другата страна на мрежата е имало друг съперник, а това предизвика вълна от негативни коментари по негов адрес и редица хора го посъветваха да обърне внимание на "потъващата си кариера".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш 1/4-финалист на АО: Надал можеше и да играе, ако не го чакаше мач с Кирьос Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | тенис сандгрен

Коментари





Следвайте ни в Facebook