Бивш шампион на Ролан Гарос: Джокович трябва да се ваксинира или да си стои вкъщи

от в 14:31 на 20.02.2022
Мирела Николова

Бъдещето на Новак Джокович в Тура остава несигурно, след като сърбинът само преди няколко дни заяви, че няма намерение да се ваксинира. Това поставя под сериозен въпрос участието му в голяма част от надпреварите до края на сезона, които по всяка вероятност ще изискват наличие на имунизация. Наскоро италианският заместник-министър на спорта обяви, че световният номер едно ще бъде допуснат да се състезава на Мастърса в Рим въпреки липсата на ваксина, но през вчерашния ден заместник-министърката на здравеопазването съобщи, че е против това и има вероятност 20-кратният шампион от Шлема да пропусне турнира. 

В свое скорошно интервю най-успешният италиански тенисист Адриано Паната, носител на титлата от Ролан Гарос през 1976 г., който и преди е взимал позиция против Джокович, за пореден път застана срещу водача в ранглистата и заяви, че балканецът не трябва да бъде допуснат до участие на надпреварата във Вечния град.

"Личните ми убеждения относно Джокович не са се променили и ще го повторя отново: според мен той трябва да се ваксинира, а ако не го направи, то би било по-добре да си остане вкъщи. Решението не зависи от мен, но правилата за участие в турнира трябва да отговарят на италианските закони. Ако те го позволяват, то той може да играе.

вярвам, че правилата трябва да бъдат еднакви за всички. Разрешаването на Джокович да се включи в надпреварата ще предизвика по-голямо объркване и ще изпрати грешно послание. Намирам участието му в турнира за неприемливо. Този казус, независимо от значимостта на конкретния тенисист, вече се изчерпа и не ме интересува", завърши 71-годишният римлянин.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш шампион на Ролан Гарос: Джокович трябва да се ваксинира или да си стои вкъщи Мирела Николова
Теми:  
atp | адриано паната | интервю | любопитно | новак джокович | рим 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook