Борбена Томова прекъсна черната си серия и започна с обрат на силния турнир в Оейраш!

от в 17:18 на 06.04.2022
Мирела Николова

Виктория Томова се намираше в серия от 3 поредни загуби в основна схема, но през днешния ден тя съумя да сложи край на негативната поредица и откри с трисетова победа участието си на силната надпревара от категория W80 в Оейраш. Това стана факт след точно 2 часа и 28 минути престой на корта, за които българката сломи съпротивата на световната №152 Юлия Грабер, осигурявайки си място на осминафиналите след обрат с 3:6 7:6(5) 6:3. В опит да се класира напред, нашето момиче ще премери сили с тръгналата от квалификациите Катарина Герлах, която на старта постигна престижен успех над шестата поставена Виталия Дятченко.

Началото на срещата бе истински кошмар за първата ни ракета, която допускаше изобилие от непредизвикани грешки, довели до пасив от 0:5. Въпреки това обаче Томова не се предаде и успя да спаси сетбол, след което стопи изоставането си до 3:5, ала Грабер не ѝ позволи да удължи печелившата си серия и след няколко отлично проведени разигравания австрийката откри сметката си в общия резултат.

Втората част стартира с размяната на два пробива, като неубедителните изяви на софиянката от сервис я изправиха пред още три поредни брейкбола, които обаче бяха спасени благодарение на изключително смела игра в атака от нейна страна. Вече намерила ритъма в играта си, Томова дори на свой ред реализира пробив в шестия гейм, след което разви преднината си до 5:2. Последваха силни минути за 152-рата в света, която отрази сетбол и спечели следващите 3 гейма, възстановявайки равенството за 5:5. След още две пропуснати възможности за спечелване на сета от нашата представителка се стигна до тайбрек, в който на няколко пъти станахме свидетели на обрати, преди Вики да се поздрави с успеха в частта.

Решителният трети сет се развиваше изключително равностойно, като паритетът остана непокътнат до 3:3. Тогава обаче нашата сънародничка наложи пълна доминация на корта и диктуваше темпото на разиграванията, не оставяйки шансове на опонентката си да вземе инициативата. Така Томова спечели последните 4 гейма в двубоя и след осъществени два поредни пробива си резервира билет за осминафиналната фаза на турнира.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбена Томова прекъсна черната си серия и започна с обрат на силния турнир в Оейраш! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | виктория томова | Обзори | оейраш | чаланджър оейраш

Коментари





Следвайте ни в Facebook