Българското участие на Уимбълдън продължава: Радулов и Денчева вече са 1/8-финалисти!

от в 22:51 на 11.07.2023
Мирела Николова

 

Григор Димитров може да приключи участието си в мъжката надпревара на Уимбълдън със загубата от Холгер Руне в четвъртфиналите, но това не означава, че е сложен край на българското присъствие в турнира, тъй като двама наши представители в лицето на Илиян Радулов и Росица Денчева си извоюваха място в осминафиналната фаза на състезанието за младежи и девойки.

След като на старта Роси тотално разгроми съперничката си, то през вчерашния ден нашето момиче постигна втори пореден блестящ успех на "свещената трева", надигравайки словенката Ела Милич с 6:2 6:3 в среща, продължила едва 76 минути. Началото на мача бе по-слабо за българката, която изостана с ранен пробив и 0:2, но впоследствие успя да разгърне потенциала си и не показа нито капка милост към противничката, за да спечели следващите шест гейма и да поведе в общия резултат. Във втората част Денчева продължи изцяло да доминира събитията и набързо поведе с 5:2, скоро след което си подпечата крайния успех, гарантиращ ѝ място в осминафиналите, където предстои тежък сблъсък с втората поставена Клерви Нгунуе.

От своя страна, поставеният под №6 в схемата Илиян Радулов отново трябваше сериозно да се потруди, за да достигне до крайния успех срещу световния №38 в юношеската ранглиста Матич Крижник -  6:4 5:7 6:4. Откриващата част протече под контрола на българина, който излезе напред с 5:2 и не след дълго откри общия резултат. Във втория сет нашето момче имаше общо три възможности за пробив, но не успя да материализира нито една от тях, след което в края на свой ред инкасира пробив, за да се стигне до трети решителен сет. Там сънародникът ни показа по-стабилна игра в решителните минути и с късен брейк си подсигури победата, която го изпраща на осминафинал срещу Николай Будкоу Кяер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българското участие на Уимбълдън продължава: Радулов и Денчева вече са 1/8-финалисти! Мирела Николова
Теми:  
бг тенис | илиян радулов | Обзори | росица денчева | уимбълдън | юноши и девойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook