Да го преживеем отново: Историческият обрат от 0:2 сета на Григор Димитров (пълен запис)

от в 11:42 на 30.08.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров откри тазгодишното си участие на US Open с двубой срещу световния №115 Алекс Молчан и макар очакванията да бяха, че българинът ще успее лесно да преодолее съпротивата на словака, то сблъсъкът се превърна в истински тенис трилър, продължил цели 4 часа и 40 минути и завършил с исторически първи обрат от 0:2 сета в кариерата на хасковлията.

Родният ни представител загуби първите два оспорвани сета в тайбрек, но впоследствие демонстрира изумителна борбеност и съумя да доведе мача до решителен пети сет, в който отново имаше пасив от 2:5 гейма и трябваше да спасява цели 3 мачбола. Това обаче също не обезкуражи бившия №3, който, радвайки се на огромната подкрепа от сънародниците ни по трибуните, съумя да се пребори и да постигне един от най-изстраданите си триумфи в цялата кариера.

В случай че сте пропуснали да се насладите на сблъсъка на живо, или имате желание отново да преживеете емоцията от този исторически момент за българския тенис, то можете да го изгледате целия на запис тук:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Да го преживеем отново: Историческият обрат от 0:2 сета на Григор Димитров (пълен запис) Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | бгтенис | григор димитров | запис

Коментари





Следвайте ни в Facebook