Делрей Бийч: Милман спря Креси в три тайбрека и му нанесе нова ранна загуба

от в 03:32 на 15.02.2022
Калоян Соколов

Джон Милман изживява трудни мигове в своята кариера, като е на път да изпадне от топ 100 и имаше едва една записана победа в последните си осем двубоя, но това се промени през днешния ден. Ветеранът показа, че е един от най-коравите състезатели в Тура и преодоля съпротивата на Максим Креси, който се превърна в главната сензация през новия сезон.

Австралиецът се оказа губещ в почти всички статистически показатели, но показа най-добрата си игра в точните моменти и заслужено спечели след три изиграни тайбрека, за да си гарантира мач с Маркос Гирон или Тенис Сандгрен в следващия етап на надпреварата в Делрей Бийч - 6:7(2) 7:6(2) 7:6(3). 

Креси минаваше с лекота през началните си сервис геймове, което се случваше с помощта на бомбения му начален удар, докато Милман имаше сериозни проблеми от сервис линията и трябваше да прави чудеса от храброст в защита, тъй като неговият опонент поемаше инициативата още с първия удар в разиграванията.

Все пак непоставеният играч дочака спад в изявите на местния представител, само че последваха няколко блестящи акции към мрежата от страна на финалиста от ATP 250 турнира в Мелбърн. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Креси доминираше напълно събитията на корта, а това му донесе заслужена преднина в сетовете.

Втората част най-после ни предложи реализирането на дебютен пробив в двубоя, след като бившият четвъртфиналист от Шлема блесна с поредица от прекрасни минаващи удари, ала изгуби преднината си в решителния момент и отново дойде време за изиграването на дълъг 13-ти гейм. Там по-опитният тенисист не допусна нито една грешка и напълно надигра американеца, гарантирайки си изиграването на трети сет.

Третата част протече с ясно надмощие на сервиращите, ала началният удар на Милман не беше така ефективен, както този на съперника му и пред австралиеца постоянно се редуваха сериозни изпитания, с които той неизменно се справяше, а 198-сантиметровият играч можеше да съжалява сериозно за нереализираните шансове, защото неведнъж имаше предимство в конкретните точки и го пропиляваше с ненужно екстремни отигравания.

Нямаше как да не се мине и без пореден тайбрек, в който Креси допусна да сгреши две наглед елементарни волета и същевременно показа ниско ниво на посрещане, което помогна на Джон Милман да се поздрави с една от най-ценните си победи в последно време.

Любопитна подробност пък е, че ветеранът е сред възможните опции за четвъртфинален противник на Григор Димитров, за когото сякаш отпадането на американеца е добра новина, ако съдим по последната среща между първата ни ракета и гиганта, в която българинът допусна изненадващо поражение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Делрей Бийч: Милман спря Креси в три тайбрека и му нанесе нова ранна загуба Калоян Соколов
Теми:  
atp | делрей бийч | джон милман | максим креси | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook