Джокович: Преодолях загубения финал на Уимбълдън за един ден; просто се нуждаех от почивка

от в 13:57 на 14.08.2023
Мирела Николова

Новак Джокович се готви за завръщане на корта в Синсинати след едномесечната почивка, която си взе след края на тревния сезон. За последно сърбинът взе участие в Отритото първенство на Великобритания, където достигна до финалния сблъсък, но отстъпи на Карлос Алкарас в петсетов трилър. Макар въпросната загуба да съкруши мечтата на Ноле за оформянето на Календарен шлем, то по всичко изглежда, че 23-кратният "мейджър" шампион е приел философски поражението и бързо е продължил напред.

"Това не е нито първият, нито последният мач, който загубих, така че преодолях случилото се за един ден", заяви бившият №1 на пресконференцията си в Синсинати. "Очевидно имах нужда да си почина и да прекарам време със семейството си, като именно това и направих.

Разбира се, съжалявах за пропуснатите възможности по време на този финал. Имах преднина от сет и дори бях на точка от спечелването на втората част; чувствах, че съм близо до победата. След това и в петия сет имах брейкбол, но не се възползвах. Стана много оспорван мач, изпълнен с напрежение, и Алкарас заслужи победата си. Още след финала казах, че той игра по-добре във важните моменти. Напълно заслужен триумф за него, това е всичко. Продължаваме напред", допълни още седемкратният шампион на Уимбълдън.

Сега за Джокович предстои участие на Мастърса в Синсинати, който ще бъде първият и единствен за него турнир преди Откритото първенство на САЩ. Тепърва ще стане ясно срещу кой тенисист ще открие кампанията си световният №2, като двете възможни опции са Томас Мартин Етчевери и Алехандро Давидович Фокина, който през миналата седмица достигна до полуфиналите в Торонто.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Преодолях загубения финал на Уимбълдън за един ден; просто се нуждаех от почивка Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | синсинати | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook