Джордже Джокович: Искам да доведа Кирьос за турнира в Белград и да му благодаря

от в 12:10 на 31.03.2022
Калоян Соколов

Вече минаха цели два месеца от приключването на Аустрелиън Оупън, но едва ли някой е забравил сагата с Новак Джокович. 20-кратният шампион от Шлема замина за Мелбърн с убеждението, че ще може да участва в турнира с помощта на медицинско изключение, но местните власти не бяха на това мнение и депортираха сърбина обратно в неговата родина, тъй като нямаше поставена ваксина против коронавирус. По-интересното в ситуацията всъщност беше, че световният номер едно прекара няколко дни в имиграционен хотел, докато казусът се разрешаваше и нямаше право да напуска стаята си, а голяма част от личните му вещи бяха иззети и той нямаше връзка с останалия свят за известен период от време.

Впоследствие самият Джокович призна как е бил най-наранен от обстоятелството, че не е бил подкрепен от своите колеги. Той отдаде това на изписаното в медиите и все пак не отрече разочарованието си от липсата на разбиране. Все пак Ноле можеше да се ползва с пълната подкрепа от страна на Ник Кирьос, което беше сериозна изненада. В миналото австралиецът неведнъж се е изказвал негативно по адрес на балканеца и дори открито му се подигравал.

Сега обаче отношенията между двамата са отново нормализирани и Кирьос не изключи възможността да ги видим заедно в някоя двойкова надпревара. Изглежда пък, че жестът на Ник е останал силно оценен от семейството на Джокович и той се оказва желан гост в Белград. По темата говори Джордже Джокович, който е малкият брат на първата ракета на света и освен това е турнирен директор на ATP 250 състезанието в Белград, а ето какво сподели той:

"Искам да доведа Ник Кирьос в Белград и лично да му благодаря за оказаната подкрепа към Новак и Сърбия. Той е шоумен, не мери думите си и изразява собствено мнение по всеки един въпрос. Над всичко останало обаче, то той е сериозен атлет и тенисист. Надявам се да посети Serbia Open поне веднъж преди да се откаже" - завърши Джордже.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джордже Джокович: Искам да доведа Кирьос за турнира в Белград и да му благодаря Калоян Соколов
Теми:  
atp | белград | джордже джокович | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook