Джорджи проговори за фалшивия сертификат: Аз съм просто потърпевша; нямам вина

от в 07:37 на 17.01.2023
Калоян Соколов

Една от най-горещите теми в света на тениса е свързана с разследването на италианската полиция срещу Камила Джорджи, от което беше установена, че тенисистката е използвала фалшив сертификат, за да пътува по турнирите, докато беше пика на COVID-19 пандемията, а същият пример е бил последван от цялото ѝ семейство.

Това стана ясно, след като лекарката Даниела Грилоне беше задържана и направи пълни самопризнания по въпроса. Грилоне и нейният сърдужник Ерих Волгер доскоро бяха съдържатели на добре позната частна клиника в град Виченца, в която е било масова практика да се издават фективни ваксинационни сертификати и редица популярни лица са се възползвали от услугата.

Това доведе до слуховете, че Джорджи ще бъде депортирана от Австралия, само че до подобна санкция за нея не се стигна и днес световната номер 69 постигна разгромна победа с 6:1 6:0 над Анастасия Павлюченкова, за да се класира за втория кръг в Мелбърн, а на последвалата си пресконференция сподели за пръв своята позиция по нашумелия скандал с нейното име:

"Била съм само за една от ваксините си при въпросната лекарка, докато другите бяха поставени от други медицински лица. Не съм виновна за незаконната дейност на Грилоне и не съм била запозната с нея. Тя е тази, която има проблеми със закона в Италия, докато аз съм просто потърпевша и категорично отричам да съм фалшифицирала нарочно сертификата си. Има още над 300 идентични случая с моя, така че не прехвърляйте всичко върху мен. Направих всичко, което австралийските властите изискаха и не виждам какво общо имам с цялата ситуация, за да се чувствам виновна" - категорична е бившата четвъртфиналистка на Уимбълдън.

Източник: ABC

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джорджи проговори за фалшивия сертификат: Аз съм просто потърпевша; нямам вина Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | интервюта | камила джорджи

Коментари





Следвайте ни в Facebook