Федерер показа своята магия и срещу стената в снежни условия (видео)

от в 19:30 на 31.03.2020
Петър Колев


Подобно на много други играчи, носителят на 20 титли от Големия Шлем Роджър Федерер прекарва време в дома си в Швейцария, правейки най-доброто от себе си, за да остане във форма и надявайки се да се завърне на корта възможно най-бързо. Последното участие на швейцареца на официален турнир беше на Australian Open, където отстъпи пред Новак Джокович на 1/2-финалите.

Прекарвайки известно време със своите фенове в Twitter, Роджър публикува видео, в което изпълнява някои трикови удари като "хот-дог" (tweener) и удари зад гърба срещу стената в снежни условия навън, напомняйки ни за невероятните си умения. Маестрото определено изглежда в добра кондиция и е решен отново да се състезава на най-високо ниво след операцията на коляното. В допълнение на видеото Федерер написа: "Уверявам се, че все още помня как да удрям трикови удари #ТенисВкъщи".

https://twitter.com/rogerfederer/status/1244696825602473988?s=20

 

Решавайки да пропусне ATP Cup през януари, Роджър откри сезона си на Australian Open, постигайки бързи победи срещу Стийв Джонсън и Филип Крайнович, за да се класира за третия кръг, където се изправи срещу Джон Милмън. След невероятна битка, продължила повече от четири часа, Федерер надделя в тайбрека на петия сет след обрат от 4:8 до 10:8 точки.

Australian Open 2020: Imperious Roger Federer storms into 3rd ...

На осминафиналите Роджър се наложи над Мартон Фучович в четири сета, за да си осигури мач срещу Тенис Сандгрен на 1/4-финалите. В този мач Маестрото осъществи бляскъв обрат, спасявайки невероятните седем мачпойнта в четвъртия сет, с което си осигури мач срещу световния №1 Новак Джокович. Контузия на слабините на швейцареца лиши двубоя от интрига, като по този начин участието на Федерер на турнира приключи след загуба в последователни сетове.

Australia Open 2020: Novak Djokovic outclasses injured Roger ...

Няколко седмици по-късно Роджър обяви, че се е подложил на операция на коляното, която ще го изкара от корта до месец юли, което го принуди да се откаже от турнирите в Дубай, Индиън Уелс, Маями, както и от Ролан Гарос. Завръщането на Федерер почти сигурно ще се забави, като той може само да стои и да чака за новини от официалните лица, свързани с подновяването на тенис сезона, за което жадуваме както ние, феновете, така и самите тенисисти.


Източник: USA Tennis World


 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер показа своята магия и срещу стената в снежни условия (видео) Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook