Федерер е на четвъртфинал №15 в Мелбърн след успех над Фучович

от в 14:24 на 26.01.2020
Петър Колев
Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на Australian Open след победа в четири сета над унгареца Мартон Фучович. Така швейцарецът постави още един рекорд, като стана първият тенисист, достигал до 15 четвъртфинала в Мелбърн. В следващата фаза на турнира Маестрото ще се изправи срещу Тенис Сандгрен, който се наложи над Фабио Фонини в четири сета.

Сет 1: Страхотно начало за Фучович


Мачът започна равностойно, като Федерер взимаше своите подавания безпроблемно благодарение на перфектно пласирания си сервис и прецизните излизания на мрежата. Швейцарецът се опитваше да налага бързо темпо и в подаванията на Фучович, но унгарецът изпълняваше добре пласирани удари от основната линия, които му помогнаха да взима своите подавания. Последва слаб сервис гейм на Федерер, който се оказа в ситуация от 0:40, като спаси две от точките за пробив, но при третата Фучович не сгреши и реализира пробив. Маестрото не успя да бъде конкурентен при подаванията на унгареца до края на частта и логично се достигна до сет за световния №67 - 6:4.


Сет 2: Федерер намери играта си


Бърз сервис гейм на нула за Федерер постави началото на втората част. Летящият старт на сета беше последван от пробив на швейцареца, който взимаше топката изключително рано след отскока и реализира втората си възможност за пробив, като след това затвърди за 3:0. След като допусна няколко непредизвикани грешки, Федерер беше изправен пред опасност пробивът на бъде върнат в петия гейм, но швейцарецът спечели важните точки и измъкна подаването си за 4:1. Няколко невероятни разигравания от дъното на корта донесоха втори пробив за швейцареца, последван от безпроблемно затвърждаване за крайното 6:1 във втория сет.


Сет 3: Федерер реализира три пробива


Третият сет стартира с нов пробив за Маестрото, който реализира уникален бекхенд по правата и прецизна къса топка, които му помогнаха да спечели подаването на съперника си. Носителят на 20 титли от Големия Шлем показа невероятната си скорост на корта в нова точка за пробив, която му донесе преднина от два пробива за 3:0. Сервисът на швейцареца се пропука в шестия гейм на сета, като той допусна единият от пробивите да бъде върнат за 4:2. Това изобщо не повлия на световния №3, който отново изигра прекрасен гейм на ретур, като така реализира трети пробив в частта, последван от гейм, в който швейцарецът се наложи да спасява точка за пробив, но все пак го спечели, за да затвори сета с 6:2.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1221401099988611078?s=19

Сет 4: Федерер довърши започнатото


Четвъртият сет не започна по-добре за Фучович, който отново стана жертва на прецизните изпълнения от ретур на Маестрото в откриващия си сервис гейм. Федерер реализира ранен пробив и затвърди за 2:0. Увереността а швейцареца продължаваше да расте, като след нови перфектно конструирани точки от ретур му донесоха две точки за пробив в петия гейм. Унгарецът показа хладнокръвие и чрез добре насочени първи сервиси той запази интригата в сета, взимайки подаването си за 3:2. Последва нов отличен гейм от ретур за световния №3, който осъществи решителния втори пробив в сета. Федерер не допусна изненада, сервирайки за мача, и така достигна до крайната победа в четири сета след малко повече над два часа игра на корта - 4:6 6:1 6:2 6:2.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1221408995367194626?s=20

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер е на четвъртфинал №15 в Мелбърн след успех над Фучович Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook