Феноменален Иля Ивашка триумфира с първа титла в кариерата си!

от в 01:14 на 29.08.2021
Георги Евстатиев

Иля Ивашка беше безупречен във финала на турнира от категория АТП 250, Winston-Salem Open, надделявайки над шведа Микаел Имер с 6:0 6:2. По този начин световният №63 се превърна в първия тенисист от Беларус с титла на такова ниво. Имер не успя да покаже играта, с която достигна до финала, но днешният ден е специален и за него, тъй като е първият шведски финалист от повече от десетилетие.

Първият сет премина изцяло под диктовката на Ивашка, който показа високо ниво на начален удар и стабилност от основната линия, каквато не може да се каже за неговия съперник. От ракетата на Имер непрекъснато валяха непредизвикани грешки, а от сервис се отчете и с три двойни. Така се стигна и до логичния завършек на първата част, която представителят на Беларус записа на сметката си за точно 20 минути.

Ивашка прехвърли устрема си и във втория сет. 27-годишният тенисист стартира уверено, повеждайки с 2:0. Тогава Имер записа първия си гейм в срещата, но това изобщо не притесни Иля, който спечели три поредни гейма за 5:1 и след това нямаше никакви проблеми да затвори мача за по-малко от час игра. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феноменален Иля Ивашка триумфира с първа титла в кариерата си! Георги Евстатиев
Теми:  
Иля Ивашка

Коментари





Следвайте ни в Facebook