Фучович стартира с обрат участието си в Дубай

от в 08:00 на 16.03.2021
Мирела Николова

 Световният номер 44 Мартон Фучович реализира обрат над Вашек Поспишил с 2:6 7:5 6:4 след над 2 часа престой на корта в първия кръг на турнира от категория АТР 500 в Дубай и си уреди мач срещу шестия поставен в схемата Пабло Кареньо Буста.

Двубоят стартира позитивно за канадеца, който показваше изключително настъпателна игра, изтласквайки съперника си извън пределите на корта и предизвиквайки грешка от ракетата му. От своя страна, Мартон имаше сериозни проблеми с първия си сервис, което в комбинация с ниската му успеваемост на второ подаване, доведе до инкасирането на 2 пробива и набързо първата част отиде в сметката на Поспишил.

Вашек започна и втория сет във вихрено темпо и възползвайки се отново от неточностите на противника си, се откъсна в резултата с пробив аванс и 4:1 гейма. Последва обаче невероятна контраофанзива от страна на унгареца, която му позволи да навакса пасива си, а след това и да осъществи решителен брейк в единадесетия гейм, който бе последван от чутовни сервиси на Фучович, вкарали мача в трета решителна част.

Двамата състезатели определено бяха оставили най-хубавото за накрая, когато влизаха в дълги размени от дъното на корта. Те пласираха ударите си с феноменална прецизност, след което издебваха момента да ускорят топката и да завършат с печеливш удар. Ключовият момент дойде в гейма при 4:4, продължил близо 10 минути. В него Поспишил успя да отрази 2 брейкбола, но при третата възможност за пробив, която се явяваше и скрит мачбол, нервите му не издържаха и той предаде подаването си. Последваха четири перфектно проведени атаки на Фучович в заключителния гейм, които го изстреляха във втория кръг на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович стартира с обрат участието си в Дубай Мирела Николова
Теми:  
atp | вашек поспишил | мартон фучович

Коментари





Следвайте ни в Facebook