Героят на домакините: Синер надви Джокович в бляскав тенис спектакъл на ATP финалите в Торино!

от в 00:20 на 15.11.2023
Калоян Соколов

Яник Синер взриви трибуните на зала "Pala Alpitour" в Торино, след като постигна първата си победа над действащ номер едно в своята кариера. Местният любимец трябваше да премине през една същинска тенис класика, за да сломи съпротивата на Новак Джокович, като двамата изнесоха един от най-качествените мачове за целия сезон, а накрая италианецът триумфира след 3 часа и 9-минутна битка на корта - 7:5 6:7(5) 7:6(2).

По този начин Синер оглави класирането в "Зелената група" и ще се нуждае от само един спечелен сет в мача си срещу Холгер Руне, за да се класира за полуфиналната фаза, докато 6-кратният шампион ще трябва да се справи със съпротивата на Хуберт Хуркач, ако не иска да оваканти скоропостижно титлата си от миналото издание на ATP финалите в Торино.

Срещата започна напълно равностойно и изумителните разигравания следваха едно след друго. Синер се опитваше да наложи много високо темпо на игра, което вероятно щеше да бъде непосилно за почти всеки един друг съперник, но Джокович съумяваше да се защитава феноменално и пръв достигна до точка за пробив. Младокът обаче можеше да разчита на своя начален удар и се измъкна от нелекото положение. Впоследствие самият световен номер четири разполагаше с брейкбол, само че Джокович го заличи с бърза печеливша комбинация и поведе при 4:3.

Играта продължи равностойно до 5:5, когато защитаващият шампион дръпна с 40:0 и изглеждаше в отлична позиция да си осигури тайбрек, но изведнъж неговият съперник влезе в абсолютно безпогрешен режим и спечели следващите 9 разигравания, за да прибави сета към своята сметка.

Втората част беше изцяло доминирана от сервиращите тенисисти, които нямаха никакъв проблем да задържат подаванията си и можехме да видим колко бърза е всъщност настилката в Торино.

Синер залагаше на силата и трупаше асове с лекота, а балканецът залагаше на отличното пласиране и също имаше много добър успех на собствен начален удар. Това доведе до изиграването на тайбрек, където Джокович реши да потърси изненадващо излизане на мрежата още в първата точка, ала беше засрещнат от мощния ретур на опонента си и италианецът пръв реализира мини пробив.

По-опитният тенисист обаче бързо заличи пасива си в резултата и скоро сам поведе за 4:3, след което беше безупречен от сервис линията и вкара сблъсъка в трета решителна част.

Там младокът пръв нанесе удар, пробивайки за преднина от 4:2, но прибърза неколкократно в опитите си да нанесе уинър и Джокович се възползва от неговите неточности, за да осъществи моментален рибрейк.

В крайна сметка, то отново се стигна до тайбрек, само че този път интригата там изцяло отсъстваше, защото местният любимец се откъсна напред с 5:0 и си осигури пет поредни мачбола, като реализира втората си възможност с уверен смач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героят на домакините: Синер надви Джокович в бляскав тенис спектакъл на ATP финалите в Торино! Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals | новак джокович | Обзори | торино | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook