Гледайте на живо: Григор Димитров открива участието си на Уимбълдън срещу Шо Шимабукуро

от в 14:24 на 05.07.2023
Мартин Петков

Григор Димитров в хода на днешния ден предстои да постави началото на своето 13-о участие на Уимбълдън, като именно надпреварата на "свещената трева" се свързва с първите успехи в тениса на най-добрия ни тенисист. Преди точно 15 години първата ни ракета триумфира с титлата при юношите в All England Club, с което светът научава за неговия безспорен талант, като впоследствие през 2014-а, вече в професионалния тенис, впечатлява всички със своя тенис и елиминира защитаващия шампион Анди Мъри, за да достигне до дебютния си полуфинал в състезанията от Големия шлем, където обаче е спрян от бъдещия носител на трофея Новак Джокович.

Българинът през настоящия сезон избра в подготовката си за най-стария тенис турнир да се включи единствено на надпреварата в Куинс, като с представянето си загатна, че се намира близо до оптималната си форма, но в крайна сметка преклони глава срещу Карлос Алкарас, който завоюва титлата, на четвъртфиналите. Позитивните знаци от играта на Димитров бяха налице, като той записа цели четири победи, което единствено ни кара да сме обнадеждени за още по-добре представяне от бившия номер три при кампанията му на Уимбълдън.

Жребият на третия "мейджър" турнир за сезона отреди на хасковлията на старта да срещне напълно непознат съперник в лицето на квалификанта Шо Шимабукуро, който заема рекордната си 162-ра позиция в световната ранглиста и именно срещу сънародника ни ще дебютира в основната схема на Голям шлем. Сблъсъкът между бившия полуфиналист в надпреварата и японеца ще открие програмата на корт №18 и се очаква да стартира всеки момент, стига проливният дъжд над Лондон в последните дни отново да не обърка плановете на организаторите, както се случи вчера, когато мачовете на всички външни кортове, включително този на българина, бяха отложени.

Григор несъмнено бива поставен в ролята на абсолютен фаворит в предстоящия мач, като разликата във визитките между него и 25-годишния Шимабукуро е повече от сериозна, при което за нас остава единствено да си пожелаем успех на 21-вия поставен в схемата, а ако вие искате да наблюдавате на живо откриващата среща на Григор Димитров на Уимбълдън, то можете да го сторите на някой от следните линкове:

Линк 1 (изисква регистрация, но е с най-добро качество)

Линк 2

Линк 3


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гледайте на живо: Григор Димитров открива участието си на Уимбълдън срещу Шо Шимабукуро Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | гледайте на живо | григор димитров | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook