Григор Димитров ще бъде сред поставените играчи на Аустрелиън Оупън! (пълен списък)

от в 14:23 на 11.01.2022
Мирела Николова

По-малко от седмица ни дели от началото на първия за годината турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън, чийто старт ще бъде поставен идния понеделник - 17 януари. Днес организаторите на надпреварата обявиха списъците с поставените състезатели при мъжете, сред които ще бъде и най-добрият ни тенисист Григор Димитров.

По настоящем родният ни представител се намира на 28-ата позиция в световната ранглиста, но в схемата на Откритото първенство на Австралия ще бъде поставен под номер 26, което означава, че нашето момче няма да срещне поставен до третия кръг на турнира. Това е породено от факта, че Доминик Тийм и Роджър Федерер, заемащи съответно 15-о и 16-о място в класацията на АТР взеха решение да пропуснат надпреварата в Мелбърн, тъй като се нуждаят от допълнително време за възстановяване от контузии.

Първите четирима в турнира ще бъдат Новак Джокович, Даниил Медведев, Александър Зверев и Стефанос Циципас, а последният, който успява да си гарантира място сред поставените, е световният №34 Алекс Де Минор. При дамите четирите четвъртини на схемата ще се оглавяват от Ашли Барти, Арина Сабаленка, Гарбине Мугуруса и Барбора Крейчикова, като пълните списъци с поставени както при мъжете, така и при жените можете да разгледате тук:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров ще бъде сред поставените играчи на Аустрелиън Оупън! (пълен списък) Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън 2022 | григор димитров | новак джокович | списъци

Коментари





Следвайте ни в Facebook