Григор и Корда показаха проблясъци, но не постигнаха сензация при двойките в Монте Карло

от в 17:51 на 07.04.2024
Елеонора Александрова

Днес Григор Димитров започна кампанията си в Монте Карло. В двубоя си на двойки с партньора си, Себастиан Корда, той имаше нелеката задача да срещне двама от най-успешните тенисистки на двойки през последните години - Марсело Аревало и Мате Павич. Макар и родният ни представител и американецът да показаха проблясъци в хода на срещата, рутината на техните опоненти не им позволи да осъществят сензация, и така те понесоха поражение с резултат 4:6, 4:6. Напомняме ви, че Григор предстои да излезе за срещата си на сингъл в някой от идните два дни, като негов противник ще е представителят на домакините - Валентин Вашеро.

Опитът на Аревало и Павич на двойки си пролича още в началото на срещата, като двамата поеха контрола в първите минути от двубоя. Така, още в третия гейм, те съумяха да реализират пробив над Димитров и Корда. Бившите представители на топ 10 при двойките наложиха своята доминация в следващите геймове, като при 5:3 имаха възможността да затворят сета с още един спечелен гейм от началния удар на двамата топ представители на сингъл, но волята на родния ни тенисист и неговия партньор им попречи да го реализират. Това обаче не бе достатъчно и още след следващия гейм, откриващата част отиде в сметката на Аревало и Павич.

По аналогичен начин започна и втората част на двубоя. Ранен пробив в полза на Аревало и Павич отново се оказа ключовият момент за развитието на сета. В следващите минути Димитров и Корда да демонстрираха добра игра и дори имаха две възможности за рибрейк в последния възможен момент, само че до изненада не се стигна и така българо-американското дуо се сбогува с турнира, а на нас ни остава да стискаме палци за силно представяне на първата ни ракета при синглите. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор и Корда показаха проблясъци, но не постигнаха сензация при двойките в Монте Карло Елеонора Александрова
Теми:  
atp | григор димитров | монте карло | обзор | себастиан корда | тенис двойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook