Григор след победата: Когато правиш правилните неща, рано или късно резултатите идват

от в 10:49 на 04.01.2024
Мартин Петков

Родната ни първа ракета Григор Димитров продължава с пълна сила да блести на австралийска земя през новата година и в хода на днешния ден ни донесе поредните радостни мигове, класирайки се за четвъртфиналите на турнира в Бризбейн, където е бивш шампион. Най-добрият ни тенисист изигра повече от безупречен двубой срещу световния номер 56 Даниел Алтмайер, когото надви с гръмкото 6:1 6:2 за само 67 минути игра, като в моментите след края на мача българинът имаше и кратко интервю на корта.

"Беше хубав мач. Движех се добре от самото начало и бях агресивен, когато се налагаше. Също държах и топката, където трябва. Това е един от любимите ми кортове и за мен винаги е удоволствие да играя тук. В Австралия се чувствам като у дома си.", сподели на първо време бившият номер три относно впечатленията си за мача.

Запитан за следващия си съперник в надпреварата - Ринки Хиджиката, който участва посредством "уайлд кард" и е една от големите надежди на домакините, Димитров каза:

- Добре е, че ще играя срещу австралиец. Публиката ще подкрепя него, но аз обичам такива битки. Надявам се, че ще насладите на тениса, защото излизаме пред вас, феновете, за да дадем най-доброто. В крайна сметка, за съжаление, единият си тръгва победен, но няма как.

В края на интервюто си шампионът от 2017-а година в Бризбейн говори още и за формата, в която се намира на старта на новия сезон:

- В началото винаги има малко напрежение. Колкото и да си работил в предсезонната си подготовка, то в мачовете винаги е различно. Искам да играя най-добрия си тенис. Колкото повече мачове успееш да спечелиш в началото, толкова повече увереност ще получиш. Когато правиш правилните неща, рано или късно резултатите идват. - завърши Димитров.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след победата: Когато правиш правилните неща, рано или късно резултатите идват Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | бризбейн | григор | григор димитров | димитров | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook