Григор след успеха: Бях много далеч от най-добрата си игра; имах съмнения още от загрявката

от в 16:46 на 08.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров беше много критичен към себе си и призна, че не е никак доволен от представянето си в неговата дебютна среща от Мастърса в Монте Карло. Българинът преодоля съпротивата на местния представител Валентин Вашеро със 7:5 6:2, но призна, че ще трябва да покаже значително по-качествен тенис оттук насетне в надпреварата, ако иска да пробие напред в схемата на още един "Мастърс" турнир:

Григор, днес сякаш не игра най-добрия си тенис. Какво е твоето мнение?

- Бях много, много далеч от най-добрия си тенис, но всъщност съм у дома, така че не съм много далеч. Беше много труден мач срещу Валентин, когото познавам и виждам абсолютно всеки ден как тренира и преминава през рехабилитация. Общо взето двамата сме почти постоянно на едно и също място. Никога не е лесно да играеш срещу публика, която подкрепя местния си любимец. Шастлив съм, че продължавах напред, въпреки че изобщо не показах добра игра. Имам много други неща, които мога да направя в подобни моменти и това ми помогна да бъда на високо ниво в най-важните моменти и това направи разликата.

Когато не се чувстваш добре, то колко бързо ти става ясно, че не ти е ден? Още от загрявката ли и започва ли да ти влияе това на ментално ниво?

- Да, точно така, усетих още от загрявката. Започваш да имаш съмнения в главата си. Когато тялото ти е изтощено, то можеш да разчиташ на главата си, но става много тежко, когато не можеш да разчиташ пълноценно и на двете. Тогава трябва да "копаеш" на още по-дълбоко място. Когато се сблъскаш с тази стена, то знаеш, че зад нея има сериозно разстояние за изминаване и просто се опитваш да я счупиш . Точно това се опитвам да правя в тежките моменти. Благодарен съм, че успях да премина по този начин през мача и знам, че съм много далеч от най-добрата си игра, но се надявам, че това ще бъде една стъпка към надграждане за мен" - сподели Димитров в интервюто си на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след успеха: Бях много далеч от най-добрата си игра; имах съмнения още от загрявката Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook