Григор за инцидента с екоактивистите: Първоначално си помислих сам да се справя с тях

от в 10:42 на 06.07.2023
Мирела Николова

Григор Димитров откри победоносно участието си на Уимбълдън през вчерашния ден, надделявайки без затруднения над японския квалификант Шо Шимабукуро. Срещата обаче не протече изцяло гладко, тъй като в началото на втория сет екоактивисти нахлуха на корта и разпиляха по корта две кутии с парчета пъзел и конфети.

Все пак охраната бързо се намеси и отстрани двамата протестиращи, докато децата, подаващи топките, трябваше да почистят корта. Заради това двубоят трябваше да бъде прекъснат, а няколко минути по-късно над Лондон заваля, поради което паузата се удължи.

"Разбира се, не е приятно да ти се случи подобно нещо. В такива ситуации обаче не можеш да направиш особено много", коментира най-добрият ни тенисист впоследствие. "Смятам, че всички свършиха своята работа възможно най-бързо. Непосредствено след това заваля и дъжд, което в този случай беше късмет, защото имахме възможност да напуснем корта за по-дълго време, през което да се отърсим от случилото се и да се прегрупираме. Мисля, че служителите се справиха добре със ситуацията."

Българинът бе попитан и дали се чувства недостатъчно защитен, след като въпросната ситуация се разигра на метри от него, и как би оценил защитата на най-стария тенис турнир.

"Не, не, в никакъв случай. Ние никога не сме оставени без охрана, независимо къде трябва да отидем. Винаги си заобиколен от охранители, когато отиваш към корта. Отново ще кажа, че няма как да се застраховаш от подобни неща - всичко може да се случи, ако си на грешното място в грешното време. Първата ми мисъл беше да отида при тях и сам да се справя със ситуацията, но след това осъзнах, че това не е моя работа. Мисля, че просто зависи от човека как ще реагира, какъв инстинкт има", каза полуфиналистът от 2014-а.

Източник: The Independent


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за инцидента с екоактивистите: Първоначално си помислих сам да се справя с тях Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook