Григор за отказването на Надал от АО: Това е най-лошото нещо, което можеше да се случи

от в 18:23 на 10.01.2024
Мартин Петков

Датата 7 януари 2023-та година се оказа повече от паметна за родния ни тенис, след като Григор Димитров най-после сложи край на "сушата" си в АТР Тура и завоюва първата си титла от над шест лета насам, триумфирайки с отличието на надпреварата в Бризбейн. Броени минути след коронясването на българина в турнира, то дългоочакваното завръщане в тениса на Рафаел Надал бе помрачено от огромен удар, след като стана ясно, че Матадора отново е пострадал на корта, като е получил микроразкъсване на мускул в областта на бедрото, което го лишава от възможността да се състезава на Аустрелиън Оупън през идната седмица.

Самата новина напълно резонно се оказа крайно разочароващо не само за 22-кратния "мейджър" шампион и неговите почитатели, а цялостно за тенис обществеността, като мнение по въпросната тема сподели и Григор:

"Какво мога да кажа (по повод отказването на Надал)? Това е най-лошото нещо, което можеше да се случи. Не знам, но се надявам, че не е толкова зле, със сигурност. Проведохме обща тренировка по-рано през седмицата с него. Не съм предполагал, че това ще се случи, гледах му няколко тренировки тук. Винаги съм харесвал да го гледам, когато играе освободено, независимо дали в мачове или тренировки. Искам да кажа, че това със сигурност е разочароващо.

Най-вече за самия него отколкото за всекиго друг. Аз наистина гледах доста обнадеждаващо към завръщането му. Предполагам, че това ще го извади за кратко от кортовете и му пожелавам бързо възстановяване, разбира се. Надявам се, че ще го видим обратно поне за клея, защото това е нещо, което никога няма да ми омръзне да гледам.", заяви първата ни ракета пред камерата на Brisbane Press.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за отказването на Надал от АО: Това е най-лошото нещо, което можеше да се случи Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | бгтенис | григор димитров | интервю | отказване | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook