Григор за Уимбълдън: Оптимистично настроен съм; може да ми се случат много хубави неща тук

от в 12:58 на 02.07.2023
Мирела Николова

 

Григор Димитров имаше отлична подготовка преди тазгодишния Уимбълдън, след като по свое желание стартира от квалификациите на турнира в Куинс и записа четири последователни победи, достигайки до четвъртфиналите, където бе спрян от бъдещия шампион Карлос Алкарас. Сега за родния ни представител предстои участие на най-стария тенис турнир, на който игра в полуфиналите през 2014-а. Днес най-добрият ни тенисист даде кратко интервю за сайта на надпреварата, в което коментира резултатите си в Лондон през годините и показа отлично настроение преди тазгодишното издание на Шампионата.

"Прекрасно е да се завърна тук - не само на тревата, но и на познато място. Винаги съм обичал да идвам тук, наслаждавам се на атмосферата, на Уимбълдън, на кортовете, на всичко, което ни заобикаля. Играл съм толкова много мачове, които можеха да завършат по друг начин. Играх със Стан Вавринка няколко пъти в първите кръгове на турнира, с Роджър, с Новак. Не е като да не съм губил мачове, които не трябва да губя, но съм имал интересен път в надпреварата. Не трябва прекалено много да се фокусирам върху това какво се е случило в миналото, защото всяка година е различна. Докато тялото ми се чувства добре, докато съм оптимистично настроен и свеж, може да ми се случат още множество хубави неща тук.

Едно от най-важните неща е да успееш да намериш баланса между позитивизма и спокойствието, за да можеш да поставиш себе си в добра позиция за успех. Всичко може да се случи - да загубиш в първи кръг, да спечелиш луд мач в пет сета или всичко да мине без никакви проблеми. Или пък всичко да върви невероятно за няколко мача и после да загубиш в три сета. Просто искам да съм максимално подготвен за мачовете си, а какво ще се случи, тепърва ще разберем.

Оценявам, че в кариерата си трябваше се състезавам срещу играчи от три различни поколения. Има какво да научиш от всяка генерация, всеки един тенисист, независимо дали е много по-млад, или по-възрастен. Аз съм вече от по-възрастните, но притежавам много опит, работил съм много и мога да извлека полза от това, когато имам нужда. Тази година изиграх първия си финал от почти 5 години, така че чувството е сякаш започвам наново, въпреки че съм от 14 години в Тура", сподели българинът.

Източник: Wimbledon

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за Уимбълдън: Оптимистично настроен съм; може да ми се случат много хубави неща тук Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook