Хуркач попари надеждите на Федерер за нов триумф на Уимбълдън и е във финалната четворка!

от в 20:00 на 07.07.2021
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач сам обяви вчера как това, че Роджър Федерер е негов идол няма никакво значение и е готов да го победи на централния корт на Уимбълдън, а днес изпълни заканата си по повече от убедителен начин, триумфирайки с 6:3 7:6(4) 6:0 и така се класира за финалната четворка в Лондон, където ще го очаква един измежду Матео Беретини и Феликс Оже-Алиасим.

Маестрото имаше тежък старт и веднага бе изправен пред три поредни брейкбола, но ги отрази и спаси подаването си. Впоследствие обаче полякът отново притисна бившия номер едно, като този път достигна до пробив и оттам насетне нямаше проблем да затвори сета в своя полза.

Втората част се развиваше далеч по-добре за Федерер, който отмъкна подаването на съперника си рано и скоро водеше с 3:0. Това по никакъв начин не повлия на световния номер 18, чийто излизания към мрежата бяха безупречно изпипани и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Там водачеството постоянно се сменяше, само че швейцарецът допусна няколко шокиращи грешки от наглед елементарни позиции и Хуркач вече бе с два сета напред.

Тези събития изглежда изцяло отнеха съпротивителните сили на ветерана, тъй като желанието му за игра сякаш напълно се изпари и той едва се придвижваше по корта, докато шампионът от Маями използваше всяка възможност да взема топката максимално рано и не даде нито гейм повече на осемкратния първенец на Уимбълдън до края на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач попари надеждите на Федерер за нов триумф на Уимбълдън и е във финалната четворка! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | роджър федерер | уимбълдън | хубер хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook