Ясен е началният час на сблъсъка между Джокович и Кирьос за трофея на Уимбълдън!

от в 21:47 на 09.07.2022
Мирела Николова

След две седмици на здрави битки, изключителни драми, множество изненади и първокласен тенис утре е денят, в който ще стане ясен шампионът в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания. В него един срещу друг ще излязат Новак Джокович и Ник Кирьос, които доскоро бяха в своеобразна вражда, но от януари насам взаимоотношенията им се развиват във възходяща посока и вече смело можем да ги наречем приятели.

В неделния ден сърбинът ще излезе на корта за своя 32-ри финал в Шлема, като ще преследва четвърти пореден трофей и общо седми на Уимбълдън. От своя страна, австралиецът ще направи своя дебют в заключителния етап на турнир от Големия шлем, като до момента най-доброто му постижение беше участието в четвъртфиналите на Шампионата през 2014-а година.

Досега двамата имат общо две изиграни срещи помежду си, като нито една от тях не е спечелена от 20-кратния шампион от Шлема. Нещо повече - Джокович не е успявал да вземе дори сет срещу утрешния си противник. Въпросните две победи обаче датират от началото на сезон 2017, когато Кирьос се намираше във върхова форма и успя да надвие белградчанина в два поредни турнира - в Акапулко и в Индиън Уелс.

Нещото, в което можем да сме убедени, е, че Ноле ще бъде повече от мотивиран да вземе реванш за въпросните две поражения, като тази възможност ще му се отвори в точно 16:00 часа българско време в неделя, когато ще бъде поставено началото на финалната битка, която ще реши съдбата на титлата при мъжете през тази година. Вие пък отново ще можете да наблюдавате двубоя напълно безплатно на някой от обичайните линкове в Tennis.bg. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясен е началният час на сблъсъка между Джокович и Кирьос за трофея на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
atp | Ник Кирьос | новак джокович | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook