Индиън Уелс: Шварцман оцеля в тричасова битка, Иснър продължава след два тайбрека

от в 02:04 на 14.03.2022
Мирела Николова

Диего Шварцман трябваше да прекара 2 часа и 44 минути на корта в двубоя си от втория кръг на Мастърса в Индиън Уелс, за да сломи съпротивата на световния №70 Емил Руусувуори. Аржентинецът загуби откриващия сет, след което обаче повиши оборотите и се пребори за успеха в последвалите две части, за да сложи точка на срещата в своя полза след 5:7 6:3 6:3. 

Още от началните минути на мача бе ясно, че ни предстои дълъг мач, тъй като двамата състезатели често влизаха в продължителни размени на удари от дъното на корта. Въпреки твърде неубедителното представяне на световния №14 от сервис линията, пробивите липсваха до 4:4, когато Шварцман съумя да вземе противниковото подаване, но веднага след това на свой ред бе пробит за 5:5. Тогава Руусувуори пое нещата в свои ръце и се възползва от спада в играта на опонента, за да осъществи брейк в последния възможен момент и да поведе в общия резултат.

Аржентинецът обаче бързо се мобилизира и откри с пробив втория сет след отлични ретури и солидно представяне от основната линия. Въпреки че позволи да загуби аванса си, Диего продължи да поставя под напрежение подаванията на съперника си в търсене на пробива и в петия гейм усилията му се увенчаха с успех. Именно това бе и повратният момент в частта, която отиде в сметката на по-високоранкирания играч след нов късен брейк.

Двамата тенисисти бяха запазили най-доброто от себе си за третия сет, в който станахме свидетели на битка за всеки милиметър от корта, като публиката допринасяше още повече за несравнимата атмосфера на корта. Всеки един от геймовете се превръщаше в изпитание на волята за сервиращите, но ключовият пробив дойде в осмия гейм, когато Шварцман усети несигурността на противника и сграбчи възможността да нанесе брейк, за да поведе с 5:3, а няколко минути по-късно вече ликуваше с крайния успех.

Съперник на Шварцман в следващия етап на турнира в Калифорния ще бъде представителят на домакините Джон Иснър, който днес преодоля съпротивата на друг гигант в лицето на Сам Куери. Двубоят бе доминиран изцяло от сервиращите, което напълно очаквано доведе до два тайбрека, където обаче Иснър бе по-стабилният от двамата във важните моменти, за да измъкне победата след 7:6(6) 7:6(2) в мач, в който наниза 21 аса - с 6 по-малко от своя сънародник.

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Индиън Уелс: Шварцман оцеля в тричасова битка, Иснър продължава след два тайбрека Мирела Николова
Теми:  
atp | джон иснър | диего шварцман | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook