Интригата е жива: Алиасим се разправи със Зверев и върна "Хвърчилата" в битката за трофея

от в 19:18 на 24.12.2022
Калоян Соколов

Последната половин година определено не беше никак лесна за Александър Зверев, който скъса връзките на своите глезени по време на полуфиналния си двубой от Ролан Гарос срещу Рафаел Надал и напусна корта на патерици. Германецът обаче премина максимално бързо през своята рехабилитация и през последните няколко дни отново имаме удоволствието да го наблюдаваме на корта по време на демонстративното смесено отборно състезание - World Tennis League.

Саша пък веднага демонстрира изненадващо силна форма и спечели откриващите си два мача в състезанието без да загуби сет, надигравайки дори самия Новак Джокович. Тези силни изяви на бившия номер две позволиха на тима на "Ястребите" да достигне до финала, където ги окачваше сблъсък с "Хвърчилата", а първата среща от сблъсъка за титлата завърши с убедителен триумф на Елена Рибакина над Ига Швьонтек, като по този начин "Ястребите" се откъснаха напред в резултата.

Впоследствие обаче Зверев не можа да удължи перфектната си досега серия в Дубай и беше надигран от Феликс Оже-Алиасим, който се наложи над него с 6:4 6:3 и така намали изоставането на "Хвърчилата" до 20:23. Така всичко ще бъде решено от срещата на смесени двойки, в която сили ще премерят Доминик Тийм/ Анастасия Павлюченкова за "Ястребите" и Холгер Руне/ Саня Мирза за "Хвърчилата".

Двубоят между Оже-Алиасим и Зверев започна с пълно надмощие на сервиращите, но постепенно канадецът започна се справя все по-успешно с втория сервис на съперника си. Това накара Саша да рискувам прекомерно с началния си удар, само че този ход не му се отплати и шестият в сета осъществи пробив за 5:4, след което затвори безпроблемно сета в своя полза.

Втората част се разви далеч по-безпроблемно за канадеца, чийто форхенд редовно редовно намираше страничните линии и и оставяше олимпийския шампион безпомощен. Всички тези обстоятелства позволиха на Оже-Алиасим да се откъсне с ранен брейк напред, който даже съумя да дублира и победата закономерно отиде в актива му.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Интригата е жива: Алиасим се разправи със Зверев и върна "Хвърчилата" в битката за трофея Калоян Соколов
Теми:  
atp | world tennis league | александър зверев | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook