История като за "Бродуей": Музети бе шокиран от играч без нито един изигран ATP мач

от в 06:59 на 29.08.2023
Калоян Соколов

Титан Дроге е голямата история в откриващия ден на US Open. 22-годишният французин до миналата година не беше печелил дори ITF титла, а сега е участник във втория кръг на надпреварата в Ню Йорк и то след триумф над 18-ия поставен Лоренцо Музети - 6:3 0:6 6:7(5) 6:3 6:2.

Още по-впечатляващото е, че квалификантът никога досега не беше играл мач в основната схема на турнир от ATP Тура и макар даже да няма завоювана Чаланджър титла в кариерата си, то ознаменува дебюта си на най-високото ниво в тениса с паметен успех. Любопитното е, че световният номер 171 има отлични шансове да мисли дори за класиране в третия кръг, защото в следващия етап ще срещна друг тенисист преминал през квалификациите, а именоо 17-годишния Якоб Меншик (световен номер 206).

Дебютантът по никакъв начин не изглеждаше притеснен от голямата сцена и печелеше с лекота точките си на собствен сервис, но Музети също беше много убедителен от линията за начален удар. Резултатът вървеше абсолютно равностойно до 4:3 в полза на квалификанта, когато той се възползва от няколко твърде меки втори подавания на съперника си, като веднага ги атакува и в крайна сметка осъществи решителен брейк, за да запише откриващия сет на сметката си.

Отговорът на фаворита беше незабавен и станахме свидетели на светкавична развръзка във втората част, тъй като световният номер 18 не даде нито гейм на опонента си и се нуждаеше от едва 26 минути, за да достигне до паритет в общия резултат.

Дроге обаче далеч нямаше намерение да се предава и осъществи пробив на старта на третия сет, само че италианецът използваше все по-умело своите любими къси топки и не се нуждаеше от много време, докато направи рибрейк. Оттам насетне сервиращите бяха безкомпромисни и логично трябваше да бъде изигран тайбрек, където поставеният играч блесна с два последователни фамозни бекхенд уинъра по правата и наглед нямаше какво да го спре по пътя към победата, водейки с 2:1 сета.

Музети контролираше събитията на корта и в началото на четвъртата част, като бързо се сдоби с шанс да отмъкне съперниковия сервис, но квалификантът показа характер и запази интригата жива. Все пак класата на бившия шампион в Хамбург взе връх в петия гейм и всичко изглеждаше решено, след като той проби за аванс от 3:2, но последвалото беше меко казано изненадващо, защото Дроге спечели следващите четири гейма и вкара мача в пети решителен сет.

Там французинът още в самото начало си осигури пробив преднина и изглеждаше много по-свеж, докато Музети сякаш се притесняваше от възможността да допусне загуба от вероятно най-непретенцозния състезател в цялата основна схема и скоро предаде за втори път началния си удар, с което изцяло капитулира и сензацията беше факт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
История като за "Бродуей": Музети бе шокиран от играч без нито един изигран ATP мач Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | лоренцо музети | Обзори | титан дроге

Коментари





Следвайте ни в Facebook