Изненада в Бостад: Талантлив аржентинец детронира финалиста от Ролан Гарос!

от в 21:10 на 13.07.2022
Мирела Николова

Франсиско Серундоло се превърна в сензацията на тазгодишния Мастърс в Маями, където достигна до полуфиналната фаза, бивайки спрян от Каспър Рууд. Въпреки това аржентинецът така и не успя да продължи възхода си и бе записал поредица от ранни отпадания. Все пак той успя да сложи край на негативната си серия през настоящата седмица на АТР 250 турнира в Бостад, където вече е част от четвъртфиналите.

Това стана факт след победа именно над Рууд, постигната през днешния ден, когато 23-годишният тенисист показа най-доброто, на което е способен, и триумфира с крайния успех след 6:4 3:6 7:5, отстранявайки финалиста от Ролан Гарос, който бе и защитаващ титлата си от миналата година в Бостад. В следващия етап на световния №39 му предстои да се изправи срещу победителя измежду Аслан Карацев и Юго Гастон.

В началото норвежецът бе по-инициативният от двамата състезатели и опитваше да налага своето темпо в разиграванията. Южноамериканецът обаче по великолепен начин успяваше да премине в контраатака и да си осигури предимство от късен пробив в седмия гейм. Впоследствие той не загуби нито точка повече на собствен сервис и съвсем скоро откри сметката си в общия резултат.

Световният №5 стабилизира представянето си във втория сет и все по-рядко виждахме непредизвикани неточности от негова страна. Благодарение на това той константно поставяше под напрежение противниковото подаване и в средата на сета осъществи брейк, който затвърди комфортно за 5:2, а оттам насетне не срещна затруднения в това да доведе нещата до трета решителна част.

Финалният сет започна с няколко спечелени сервис гейма от сервиращите, преди Серундоло да се възползва от петата си възможност за пробив и да поведе с 4:2. Щастието му обаче не трая дълго, тъй като още в ответното си подаване той допусна няколко пропуска, които бяха наказани от Рууд и паритетът отново бе възвърнат. Решителният момент дойде в дванадесетия гейм, когато аржентинецът се възползва от напрежението, завладяло опонента му, и реализира втория си мачбол след нова грешка от форхенд.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада в Бостад: Талантлив аржентинец детронира финалиста от Ролан Гарос! Мирела Николова
Теми:  
atp | бостад | каспър рууд | Обзори | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook