Южени Бушар се класира на първия си полуфинал за този сезон!

от в 13:58 на 12.03.2021
Мирела Николова

Финалистката от Уимбълдън през 2014 г. Южени Бушар стана част от финалната четворка на надпреварата от категория WTA 250 в мексиканския град Гуадалахара, след като отстрани тръгналата от квалификациите американка Кати МакНали с категоричното 6:4 6:3, за да си осигури среща със световната №134 Елизабета Кочиарето. Това ще бъде първо участие на полуфинал за канадката от септември миналата годината, когато достигна до мача за титлата в Истанбул, но отстъпи на Патрисия Мария Тиг.

Макнали стартира двубоя, пласирайки солидни уинъри в половината на съперничката си, което ѝ спечели бърз аванс от 3:1. Бушар обаче на свой ред веднага контрира с агресивна игра, за да стопи изоставането си и да възстанови паритета в геймовете. При 5:4, когато американката сервира за оставане в сета, Южени изпълни 2 изключително мощни ретура, които предизвикаха пропуски от ракетата на противничката ѝ, и така канадката записа първия сет на своята сметка.

Квалификантката показа колебания в представянето си и в началото на втория сет, от които Бушар успя да се възползва и да осъществи ранен брейк. В края на сета станахме свидетели на 4 поредни пробива, преди канадката да спечели подаването си и да затвори двубоя на свой сервис.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Южени Бушар се класира на първия си полуфинал за този сезон! Мирела Николова
Теми:  
wta | южени бушар

Коментари





Следвайте ни в Facebook