"Каните" имат своя герой: Сабаленка подчини Андреева и изведе отбора си до крайната победа!

от в 20:12 на 21.12.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка е големият герой за отбора на "Каните", от който част е и Григор Димитров, след като в решителен двубой за изхода на съревнованието между тима си и този на "Орлите" донесе крайната победа. Световната номер две изпита известни колебания в сблъсъка си срещу 16-годишното дете чудо Мира Андреева, но това далеч не ѝ попречи с развитието на мача да прогресира в равнището си и тя се наложи над тийнейджърката след крайното 6:2.

С това отборът на "Каните" официализира триумфа си срещу "Орлите" с 27:22 точки и излиза начело в класирането на демонстративната надпревара World Tennis League след края на първия игрален ден.

Беларуската нямаше никакво намерение да подхожда изчаквателно към по-младата си съперничка и още от самото начало на двубоя вдигна оборотите при размените от основната линия, като отлично сменяше посоката чрез своя бекхенд и неколкократно матира Андреева, за да се сдобие с ранен пробив аванс. Впоследствие обичайните за шампионката от Аустрелиън Оупън грешки, породени от огромната мощ, която тя генерира с ударите си, доведоха до светкавичен рибрейк за рускинята, ал скоропостижно Сабаленка се завърна обратно на победния път и оттам нататък нито за секунда не отстъпи от педала на газта, като спечели четири поредни гейма и узакони успеха за тима си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Каните" имат своя герой: Сабаленка подчини Андреева и изведе отбора си до крайната победа! Мартин Петков
Теми:  
Арина Сабаленка

Коментари





Следвайте ни в Facebook