Китайски дипломат: Обвиненията на Пен Шуай са една недобре измислена фантазия

от в 15:29 на 15.02.2022
Диана Андреева

Бившата световна №1 при тандемите Пен Шуай бе в неизвестност повече от месец, след като обвини вицепремиер на Китай в сексуален тормоз. Сигурността и свободата на Шуай все още са поставяни под въпрос от нейните колеги и почитатели, независимо че наскоро Шуай направи първото си изявление пред чуждестранна медия, както и многократно бе забелязвана по време на Зимните олимпийски игри в Пекин през изминалите няколко дни. 

Китайските власти продължават да отбягват темата по време на медийните си изяви и се въздържат от коментири. Едно от първите изказвания по въпроса дойде от страна на дипломата Виктор Гао - вицепрезидентът на Центъра по глобализация в Пекин. Пред "60 минути Австралия" той спомена случилото се и отрече напълно обвиненията по адрес на своя колега Жан Гаоли, като ето какви бяха точните думи на Гао: 

"Физически Пен Шуай се намира в много по-добра форма в сравнение с повечето жени в Китай. Предвид нейния интелект и физическа подготовка е напълно очевидно, че тя може да се грижи за себе си и е способна да се отбранява сама от всекиго. Можете ли да си представите човек с моя ръст, например, да опита да нападне Пен Шуай и да установи физическа доминация над нея? Абсурд, невъзможно е. Това е една не толкова добре измислена фантазия, нищо повече." - завърши Гао. 

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Китайски дипломат: Обвиненията на Пен Шуай са една недобре измислена фантазия Диана Андреева
Теми:  
wta | любопитно | пен шуай

Коментари





Следвайте ни в Facebook