Кой ще бъде първият турнир на Надал след възстановяването от контузия?

от в 17:24 на 23.03.2022
Диана Андреева

Рафаел Надал започна отлично 2022-ра година и се поздрави с 20 поредни победи в АТР Тура. Манакорецът обаче ще си вземе наложителна почивка през следващите четири до шест седмици поради фрактура на ребрата. Пукнатина, породена от пренатоварване, е причината Надал да пропуска както надпреварата в Барселона, така и още първият за сезона Мастърс турнир на клей - Rolex Monte-Carlo Masters. А кога планира Матадора да направи своето завръщане на корта? На този въпрос оттовори докторът на световния номер три - Анхел Руиз Которо, в интервю: 

"Лечението на подобен тип фрактури изисква известен период от време, който е различен при всеки организъм. Това, което можем да направим към момента, е да адаптираме рехабилитационния план спрямо това колко силна болка усеща Надал. Когато дискомфортът изчезне напълно, Рафа ще бъде отново готов да тренира на максимални обороти и тогава предстои да се реши кога да бъде неговото завръщане. 

Като времева рамка поставихме период от 4 до 6 седмици за пълно възстановяване. С оглед на резултатите от изследванията до момента има реални шансове Надал да участва на турнира в Мадрид, но трябва да почакаме, преди да даваме по- сериозни прогнози. След две или три седмици ще имаме яснота" - завърши изказването си той.

Източник: Go Tennis


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кой ще бъде първият турнир на Надал след възстановяването от контузия? Диана Андреева
Теми:  
надал | рафаел надал | тенис турнир в барселона | тенис турнир в мадрид | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook