Корда: Гордея се, че успях да притисна Надал до ръба, независимо от загубата

от в 11:46 на 13.03.2022
Диана Андреева

Себастиан Корда бе близо до най-голямата победа в своята кариера през вчерашния ден, когато едва един гейм го делеше от успех срещу непобедения до момента през сезона Рафаел Надал. Липсата на опит обаче за пореден път беше причината за срив в представянето на американеца, който в крайна сметка допусна обрат и бе надигран от своя именит съперник.

По време на пресконференцията си след края на мача Корда сподели, че се гордее с показаната игра, независимо от изхода на двубоя. Себастиан се изказа ласкаво за своя противник и идол от детските години, а ето какви бяха точните му думи пред журналистите: 

"Всеки път, когато с Надал провеждаме съвместна тренировка, той ме оставя безмълвен. За първи път обаче в този мач аз наистина показах възможностите си и съумявах да се противопоставя на тениса му. Рафа е един от най-великите играчи на всички времена и нсе гордея със себе си, че успях да го притисна до ръба, макар срещата да не приключи в моя полза. 

При резултат 5:2 в третия сет изведнъж Надал промени коренно тактиката си. Аз се поддадох на напрежението, допуснах няколко непредизвикани грешки, но смятам, че дори и с най-добрия си тенис, трудно можех да му се противопоставя. Рафа сякаш летеше по корта и заслужи крайния успех. Този мач завинаги ще остане в съзнанието ми и се надявам, че някой ден ще направя тази последна крачка и ще победя своя идол." - завърши Корда.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Корда: Гордея се, че успях да притисна Надал до ръба, независимо от загубата Диана Андреева
Теми:  
индиън уелс | надал | рафаел надал | себастиан корда | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook