Креси след успеха над Григор: Нищо не е заради късмета; мога да победя всеки

от в 11:47 на 08.01.2022
Мирела Николова

 Григор Димитров откри сезона си с две изстрадани трисетови победи, но по-рано през днешния ден не успя да постигне трета такава и напусна турнира в Мелбърн в полуфиналите. Той отново имаше възможност да осъществи обрат, но пропиля аванс от 6:3 точки в тайбрека на втория сет и в крайна сметка отстъпи пред Максим Креси. За американеца това ще бъде първи финал на АТР надпревара, като там го очаква сблъсък с победителя от мача между Рафаел Надал и Емил Руусувуори.

След полуфиналната си среща с първата ни ракета, Креси даде кратко интервю на корта, в което говори за тактиката си "сервис-мрежа", а също така изрази увереност за предстоящия сблъсък за титлата, заявявайки, че може да победи всеки от възможните си противници.

"Много съм доволен от тениса, който показах. Нищо не се случва само заради късмета. Заедно с екипа ми работим много усърдно, тренирахме изключително усилено между сезоните. Поставил съм си високи цели за годината. Горд съм, че запазих концентрацията си през целия турнир досега, както и от начина, по който се представих днес."

"Има много тенисисти, които играят сервис-воле и са повлияли на играта ми като малък, например Едберг. Аз започнах да използвам тази стратегия още на 14 години и никой не можеше да ме убеди да я променя. Тези велики шампиони са моето вдъхновение и съм много щастлив от това. Моята цел е да играя по този начин и ми се иска този стил да бъде сред водещите през следващите години", сподели още Креси по отношение на специфичния си стил на игра.

На почивките можеше да се забележи как американецът четеше лист с послание, чието съдържание той разкри в интервюто си на корта: "Просто мантра, за да остана фокусиран, тъй като особено в тези условия е много важно да съм сигурен в себе си. Това е моят начин да запазя концентрация и да вярвам във възможностите си". 

Запитан кого иска да срещне в мача за титлата, Креси отговори: "Нямам предпочитания срещу кого ще се изправя на финала. Аз притежавам необходимите качества, за да победя когото и да е от двамата, така че съм уверен".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Креси след успеха над Григор: Нищо не е заради късмета; мога да победя всеки Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | максим креси | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook