Кудерметова се забърка в скандал: Спонсорирана е от компания, която помага на руската армия

от в 15:55 на 01.05.2023
Калоян Соколов

Вероника Кудерметова разбуни сериозно духовете в света на тениса, а причината е логото на Tatneft, което световната номер 13 носи на екипа си по време на турнира в Мадрид. Tatneft е петата най-голяма компания в Русия, която се занимава с търговия на петрол и природен газ. Проблемът в случая е, че същата компания бе санкационирана от Европейски съюз, защото е осигурявала гориво за руската армия. Петролният гигант освен това притежва редица други фирми, като се оказа, че една от тях помага на войската и с предоставянето на автомобилни гуми. Един от членовете на борда на дирекоторите пък е бизнесменът Рустам Миниханов, който наскоро стана обект на международни рестрикции.

Към момента Кудерметова не нарушава никакви правила и от WTA не са взели отношение по въпроса. Съвсем обаче различна ще бъде ситуацията, когато дойде време за сезона на трева и най-вече турнирите във Великобритания. Както знаем тенисистите от Русия и Беларус ще бъдат принудени да подпишат декларация за неутралитет, ако искат да участват в състезанието, а идеята е те да се разграничат изцяло с руската инвазия в Украйна и действията на Владимир Путин.

Задължително изискване на организаторите беше и тенисистите от тези страни да не разчитат на никаква държавна помощ и съответно Кудерметова не би могла да продължи сътрдничеството си с Tatneft, в случай, че реши да сложи подписа си върху въпросната декларация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кудерметова се забърка в скандал: Спонсорирана е от компания, която помага на руската армия Калоян Соколов
Теми:  
wta | вероника кудерметова | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook