Летящ старт за бившия вицешампион: Зверев сломи финалиста от Атланта за първи успех на US Open

от в 19:51 на 29.08.2023
Мирела Николова

Александър Зверев не срещна никакви затруднения в откриващия си двубой от тазгодишното Открито първенство на САЩ и си осигури място във втория етап с рутинна победа над световния №50 Александър Вукич, който в края на миналия месец достигна финалния сблъсък на турнира в Атланта. Днес обаче австралиецът нямаше шанс срещу финалиста от 2020-а, който се нуждаеше от по-малко от 3 часа игра, за да оформи крайното 6:4 6:4 6:4 и да си гарантира двубой срещу един измежду Даниел Алтмайер и Констан Лестиен.

От самото начало на двубоя германецът бе изключително стабилен от основната линия, като непрекъснато търсеше агресивното продължение, а неточностите му бяха сведени до абсолютния минимум. Бившият №3 можеше да разчита и на мощния си сервис, който често оставяше съперника му без отговор, и така Саша необезпокоявано печелеше своите подавания. Той търпеливо дочака момент на колебание от страна на австралиеца, който в петия гейм отстъпи инициативата на няколко пъти и така предаде началния си удар - 2:4. Оттам насетне Зверев продължи да бъде безкомпромисен от линията за сервис и не след дълго излезе напред в общия резултат.

Бившият финалист пренесе устрема си и във втория сет, където отново бе максимално агресивен в подаванията на противника си и набързо си осигури преднина от пробив и 3:1. Саша дори имаше още три възможности да дублира брейка, ала Вукич този път показа характер и съумя да се спаси от по-сериозно изоставане. Въпреки усилията обаче световният №50 не успя да навакса пасива си и скоропостижно фаворитът удвои предимството си в отделните части.

Третият сет се разви напълно идентично с втората част, тъй като и там поставеният под №12 бързо пое контрола върху събитията, реализирайки пробив още преди първата почивка, с чиято помощ отвори разлика от 3:1. Впоследствие Зверев позволи спад в концентрацията си и допусна серия от неточности, с които върна опонента си в битката за 4:4, но веднага след това финалистът от 2020-а се мобилизира и в оставащите минути показа първокласен тенис, който го изведе до крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Летящ старт за бившия вицешампион: Зверев сломи финалиста от Атланта за първи успех на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | александър вукич | александър зверев | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook