Летящ старт за шампиона: Руне не се трогна от съперника си, който го нарече твърде неопитен

от в 13:54 на 20.04.2023
Мартин Петков

Холгер Руне имаше колеблив старт на настоящия сезон, след като не съумя да пренесе в новата година впечатляващото си равнището от края на 2022-ра, когато спечели и дебютната си Мастърс 1000 титла в Париж. С настъпването на клей сезона обаче 19-годишният датчанин мигновено се завърна в топ форма, като беше на косъм от това да триумфира с втората си титла от подобна величина в Монте Карло, но във финала срещу Андрей Рубльов допусна злощастен обрат от 1:4 в решителния сет, оставайки с приза за второ място.

Тийнейджърът видимо бързо иска да забрави случилото се на финала в Княжеството, като се завърне на АТР 250 турнира в Мюнхен, който завинаги ще остане в сърцето му, след като именно в Бавария през миналия сезон скандинавецът завоюва дебютния си АТР трофей. На старта при защитата на отличието си Руне трябваше да срещне домакинския представител Яник Ханфман, който преди мача помежду им посочи себе си като фаворит за победата, предвид значително по-големия си опит, но не така се развиха нещата на корта в крайна сметка и световният номер 7 откри успешно кампанията си - 6:3 6:4. По този начин топ поставеният в схемата продължава напред към четвъртфиналите в състезанието, където му предстои да се изправи срещу един измежду Кристиан Гарин и Лоренцо Сонего.

Датчанинът още в първите си минути на корта с представянето си загатна, че се чувства комфортно, като умело провеждаше акциите си в офанзивен план и без време за губене, проби откриващото подаване на съперника си. Впоследствие световният номер 112 наглед закрепи играта си и съумяваше да печели собствените си геймове, но от другата страна на мрежата Руне беше непоколебим във всеки един аспект и поддържаше равнището си все така високо, което го изведе успеха в дебютния сет.

На старта на втората част защитаващият шампион вдигна оборотите и посредством серия от уинъри с вездесъщия си форхенд си завоюва ранен пробив аванс, при което останалият в губещата позиция Ханфман се отпусна от сковаността и разгърна потенциала си от дъното на корта, за да осъществи рибрейк. Това действие навярно вдъхнови германеца, който уверено провеждаше подаванията си на начален удар, преди да се стигне до пагубния за него седми гейм, когато последователно заби ударите си в мрежата и Руне не чакаше втора покана, за да си върне водачеството в резултата. В идните минути аутсайдерът хвърли всичките си сили в търсене на нов рибрейк, ала световният номер 7 този път нагледно си беше научил урока и отрази брейкбол, преди впоследствие на сервис да узакони първия си триумф в Мюнхен по пътя към защитата на титлата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Летящ старт за шампиона: Руне не се трогна от съперника си, който го нарече твърде неопитен Мартин Петков
Теми:  
atp | мюнхен | холгер руне | яник ханфман

Коментари





Следвайте ни в Facebook