Макенроу: Медведев се пречупи пред страха от победата

от в 11:24 на 31.01.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал осъществи един от най-великите обрати в историята на финалите от Големия шлем, за да пречупи съпротивата на Даниил Медведев в паметна битка за титлата на Аустрелиън Оупън и така се поздрави с рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Джон Макенроу обаче е на мнението, че световният номер две сам е позволил да бъде победен от Матадора, а ето точните думи на някогашната първа ракета на света:

"Повратната точка беше в средата на третия сет, когато Рафа изоставаше с 0:40 на собствен сервис и изглеждаше сериозно обезсилен. Няма как да отпишем шампион като него и той продължаваше да се бори, но срещата беше изцяло в ръцете на Медведев. Тогава Даниил загуби контрол над ситуацията, вземайки няколко лоши решения върна надеждата за победа у Надал, а публиката чакаше само един подобен момент, за да се опита да съсипе живота на руснака.

Оттам насетне Медведев стана изключително колеблив и сякаш изпита страх от евентуалната победа, след като усети колко близо всъщност е до нея. Привържениците пък допълнително засилиха неговите негативни емоции и той се доведе до пълен емоционален разпад, а напрежението го смаза изцяло" - завърши американецът.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Медведев се пречупи пред страха от победата Калоян Соколов
Теми:  
даниил медведев | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook