Маршът на квалификантите продължава: 101-ият срази Рубльов за втора поредна топ 10 победа!

от в 20:18 на 16.05.2023
Калоян Соколов

Яник Ханфман продължава да пише история за квалификантите на тазгодишния Мастърс в Рим. Вчера унгарецът Фабиан Марожан направи много сериозна стъпка в това отношение, надигравайки самия Карлос Алкарас, а днес Ханфман осъществи втората си поредна победа над представител на топ 10, отстранявайки Андрей Рубльов - 7:6(5) 4:6 6:3. Световният номер 101 доказа, че победата му над Тейлър Фриц в предходния кръг не е била никак случайна и изигра нов феноменален двубой, за да си гарантира място на 1/4-финалите, където ще го очаква битка с един измежду Александър Зверев и Даниил Медведев.

По-нискоранкираният играч определено имаше леко игрово предимство в първата част, където на три пъти получи възможност да отнеме съперниковия сервис, но неизменно шестият поставен съумяваше да пласира неспасяем сервис и трупаше асове с огромна лекота в актива си. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където логиката възтържествува, защото квалификантът беше награден за страхотната си игра и откриващата част заслужено отиде в негова полза.

Шампионът от Монте Карло веднага отвърна на предизвикателството и реализира първия пробив от началото на мача, а макар Ханфман да заигра отново на върха на възможностите си, то за него продължаваше да бъде непосилна задача да посреща съперниковия начален удар и много скоро имахме паритет в общия резултат.

Доминацията от страна на шестия поставен не спря дотук, защото той веднага излезе с брейк напред в решителния сет и изглеждаше, че все пак няма да станем свидетели на сензация, но германецът беше на съвсем друго мнение и веднага изравни геймовете, след което обърна подаването си от 0:40 и прехвърли изцяло напрежението от другата страна на мрежата. 

Рубльов пък видимо изпитваше раздразнение от всички пропуснати шансове и предприе някои недотам разумни атаки, които завършиха с грешка от негова страна и аутсайдерът нанесе своя удар, за да се откъсне напред с 4:2, а оттам насетне беше безупречен в съхраняването на аванса си и заслужено се поздрави с най-ценната победа досега в своята кариера!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маршът на квалификантите продължава: 101-ият срази Рубльов за втора поредна топ 10 победа! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | рим | яник ханфман

Коментари





Следвайте ни в Facebook