Медведев показа завидна форма на омразния си клей и не остави шансове на бившия финалист Монфис

от в 17:38 на 10.04.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев много време изпитваше чиста проба ненавист към червената настилка, на която дълги години не можеше да достигне до турнирен финал. Бившият номер едно често се оплакваше от омразния си клей по време на мачовете си върху него и дори веднъж помоли супервзайера на Мастърса в Рим да го дисквалифицира от турнира, за да не му се налага повече да играе на тази настилка.

Нимислимото обаче се случи точно през миналия сезон в италианската столица, когато руснакът грабна трофея и сякаш постепенно започна да заздравява връзката си с шамота, макар че това все още си остава най-неудобното за него покритие. Днес Медведев имаше трудната задача да срещне Гаел Монфис в дебютния си двубой през клей сезона, но преодоля с лекота трудното препятствие и така се класира за осминафиналите в Монте Карло, където ще премери сили със сънародник си Карен Хачанов.

Любопитното е, че именно Монфис свали Медведев от върха в световната ранглиста, надигравайки го в третия кръг на надпреварата в Индиън Уелс през 2022-ра. Днес нещата на корта бяха коренно различни и четвъртият поставен се наложи над бившия финалист с рутинното 6:1 6:4 за точно 90 минути игрово време, въпреки че трябваше да се справя с изключително недружелюбно настроената към него публика, която подкрепяше всячески "Ла Монф".

37-годишният тенисист поведе с 2:1 гейма в началото на мача, играейки на много високо ниво и надделяваше в повечето дълги разигравания, докато Медведев се придвижваше много бавно по корта и правеше редица непредизивкани грешки. Постепенно московчанинът свикна с настилката и все по-често поемаша инициативата в точките, а ветеранът видимо беше изморен от вчерашната си тричасова битка с Александър Вукич и следващите пет гейма отидоха в актива на фаворита, който си заслужи успеха в първия сет.

Вторият сет предложи цели 6 брейкбола пред Медведев в откриващите два сервис гейма на Монфис, само че парижанинът оцели и впоследствие проби с помощта на измуително воле с лявата си ръка. Серията на "Ла Монф" не спря дотук и той затвърди аванса си, за да поведе с 4:1, само че историята от откриващата част се повтори и четвъртият поставен затвори мача с нова поредица от пет последователни гейма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев показа завидна форма на омразния си клей и не остави шансове на бившия финалист Монфис Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | даниил медведев | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook