Медведев след успеха над Григор: Доволен съм, че победих един отлично играещ тенисист

от в 18:08 на 26.10.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев и Григор Димитров ни дариха с най-доброто от света на мъжкия тенис и можехме да се насладим на един същински тенис спектакъл между двамата на 1/8-финалите във Виена. За съжаление, то топ поставеният показа защо е защитаващ шампион в турнира и беше малко по-солиден в решаващите моменти, което му позволи да навакса сет пасив и да надиграе най-добрия български тенисист.

Впоследствие световният номер три призна колко трудно му е било да преодолее съпротивата на първата ни ракета, споделяйки следното в интервюто си на корта:

"Григор започна мача изключително добре, докато аз пропусках повече от обикновено и това му позволи да се откъсне много бързо напред в резултата. Знаех, че трябва да променя неща, ако искам да спечеля и започнах да удрям по-здраво топката, като същевременно намалих непредизвиканите грешки и наложих собственото си темпо на игра.

Пробивът в началото на втория сет имаше ключово значение за обрата, защото усетих как постепенно започвам да придобивам контрол над двубоя. Получи се един много качествен мач и съм много доволен от играта си, защото победих един отлично играещ тенисист" - заключи бившият водач в световната ранглиста.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев след успеха над Григор: Доволен съм, че победих един отлично играещ тенисист Калоян Соколов
Теми:  
atp | виена | григор димитров | даниил медведев | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook