Мисията е изпълнена: Лазаров надви световния Nº109 и е част от основната схема в Дубай!

от в 10:50 на 26.02.2023
Калоян Соколов

Александър Лазаров получи страхотна възможност да дебютира на ниво ATP 500, след като организаторите в Дубай предоставиха "уайлд кард" за участие в квлаификаците на родния ни представител. Алекс пък показа, че е твърдо решен да се възползва от тази страхотна възможност и вчера изигра невероятен двубой, за да сломи съпротивата на световния номер 92 Жижен Жанг и така да се класира за финалната фаза на пресявките в състезанието. Там го очакваше ново много тежко изпитание, защото трябваше да премери сили с младия италианец Франческо Пасаро, който се намира под номер 109 в ранглистата и през миналия сезон изигра цели пет финала в Чаланджър Тура.

Българинът обаче далеч не даваше вид на тенисист, чието класиране е с 200 места по-задно от това на неговия съперник и контролираше събитията на корта от самото начало на срещата. В крайна сметка нашият сънародник не допусна да бъде пробит нито веднъж и беше по-стабилен от седмия поставен в най-важните моменти, което му гарантира класиране за основната схема - 7:5 7:5. Там Алекс ще срещне един измежду Новак Джокович, Танаси Кокинакис, Александър Бублик, Даниил Медведев, Емил Руусувуори и Алексей Попирин, като името на следващия му съперник ще стане ясно до няколко часа.

Първата част премина под тоталната доминация на сервиращите, които нямаха никакви проблеми да задържат подаванията си. Все пак правеше впечатление, че четвъртата ни ракета стои далеч по-добре в разиграванията от дъното на корта, докато неговият съперник завършваше повечето си точки в близост до мрежата и избягваше всячески пордължителните размени. Нещата вървяха напълно равностойно до 6:5 в полза на Лазаров, когато изведнъж Пасаро допусна няколко неочаквани грешки при опитите си за дълбоко пласиран ъпроуч, а нашият сънародник реализира още първия си сетбол, отигравайки неспасяем минаващ удар от бекхенд по правата.

Втората част се развиваше напълно идентично до резултат от 3:3, след което определено софиянецът можеше да изпитва съжаления, че вече не е приключил нещата в своя полза, защото притисна сериозно опонента си в два поредни негови сервис гейма, ала по-високоранкираният играч отрази общо пет брейкбола. Пропуснатите шансове по никакъв начин не влияеха негативно на Лазаров, който продължаваше да сервира почти съвършено, прехвърляйки веднага напрежението от другата страна на мрежата. В крайна сметка логичното се случи и италианецът се пропука отново в последния възможен момент, което означаваше, че Александър Лазаров е част от основната схема в Дубай!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мисията е изпълнена: Лазаров надви световния Nº109 и е част от основната схема в Дубай! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър лазаров | бгтенис | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook