На крачка от нов триумф: Григор отстъпи пред финалиста от РГ, но ще спори за титлата на WTL

от в 18:53 на 23.12.2023
Мартин Петков

Григор Димитров имаше своите шансове да запише нова елитна победа на демонстративната надпревара World Tennis League, провеждаща се в Близкия изток, но остана на крачка от втория си триумф за деня и отстъпи пред Каспър Рууд. Най-добрият български тенисист, състезаващ се за отбора на "Каните" изигра поредния си двубой на високо ниво в Абу Даби, но въпреки това, финалистът от Ролан Гарос демонстрира по-здрави нерви във важните моменти и отмъкна успеха в срещата след 6:4.

Така норвежецът изведе тима на "Ястребите" и до победата в генералния сблъсък между двете селекции, дошла с 20:19 точки, но това не повлиява по никакъв начин на крайното класиране в турнира, което означава, че в утрешния ден Григор и компания ще спорят за титлата със състава на "Орлите", които вече надвиха по-рано в хода на състезанието.

Българинът побърза още на старта на двубоя да загатне огромния си потенциал при реализирането на печеливши удари и взимаше рано топката в разиграванията от основната линия, което му позволи да дирижира събитията на корта и скоропостижно се откриха четири поредни възможности за пробив пред нашето момче. Изправен до стената при ситуация 0:40, световният номер 11 заложи на повече агресия в действията си и това доведе до наглед неочаквани неточности от ракетата на Димитров, като финалистът от Ролан Гарос неутрализира съвършено опасността от това да загуби подаването си и запази паритета в срещата.

Впоследствие желанието на Гришо да контролира случващото се в сблъсъка доведе до някои грешки в неговата игра и той на свой ред бе застрашен от това да се раздели с началния си удар, но пласира впечатляващо първия си сервис и без време засенчи норвежеца, което го му вдъхна необходимия импулс и в следващите минути той достигна нов брейкбол. Подобно на по-рано в хода на съревнованието, Рууд отново изпълни един от най-добрите си сервиси, за да оцелее, като оттам насетне съумя изцяло да преобърне картината на корта в своя полза и макар Григор да се бори за отстояването на подаването си, то норвежецът демонстрира по-здрави нерви и отмъкна победата с пробив в десетия гейм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На крачка от нов триумф: Григор отстъпи пред финалиста от РГ, но ще спори за титлата на WTL Мартин Петков
Теми:  
world tennis league | бгтенис | григор димитров | каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook