Надал: Кракът ми се подобрява, но все още съм далеч от върховата си форма

от в 18:52 на 10.08.2021
Мирела Николова

През миналата седмица Рафаел Надал допусна изненадващо поражение от Лойд Харис във втория кръг на турнира от категория АТР 500 във Вашингтон, като в интервюто си след края на мача испанецът обясни, че проблемите в крака, които го принудиха да се оттегли от Уимбълдън и Олимпийските игри, все още не са отшумели. На пресконференцията си преди началото на Мастърса в Торонто Рафа заяви, че ситуацията с контузията му в крака се развива в правилната посока и основната цел пред него в Канада е да навлезе отново в оптималния си състезателен ритъм.

"Гледам ден за ден. Главната цел към момента е да се опитам да надграждам нивото си и да почувствам, че играя все по-добре и по-добре. Нуждая се от няколко седмици, в които да усещам по-малко болка, за да си възвърна увереността при придвижването.

Идвам в Торонто с нагласата да печеля, но също така с надеждата кракът ми да продължи да се подобрява. Все още не се намирам във върховата си форма, но на тренировките през последните няколко дни се чувствах по-добре в сравнение с надпреварата във Вашингтон. Развълнуван съм да играя тук и се надявам да се представя на високо ниво", каза манакорецът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Кракът ми се подобрява, но все още съм далеч от върховата си форма Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook