Надпреварата до 14 години на Уимбълдън: Българин е поставен под номер 1 в схемата!

от в 12:52 на 07.07.2022
Калоян Соколов

Уимбълдън е турнир, който е държал изключително много на своите традиции през годините и неслучайно трудно можем да намерим видими промени в провеждането на турнира от началото на Откритата ера на тениса. През този сезон обаче британците решиха да изневерят на себе си и станахме свидетели на редица иновации, като възможност за тренировки на централния корт и провеждане на мачове в първата неделя на турнира.

Друго нововъведение през 2022-ра е провеждането на състезание за подрастващи момчета и момичета до 14 години. Младите таланти са разделени в две схеми по 16 души, като първоначално ще бъдат оформени 4 групи от по 4 участници. Победителите от отделните потоци пък директно продължават към полуфиналите, където вече започва фазата на директните елиминации.

Нашата страна определено може да се гордее с 13-годишния Иван Иванов, който през миналия месец успя да оглави ранглистата на Европа в своята възрастова група, триумфирайки с титлата на сингъл при юношите на силния турнир от първа категория до 14 г. в Бургас. Иван също така може да се похвали с купата на Международния Мастърс турнир "Kinder+", защото въпросното събитие се провежда в прочутата академия на Патрик Муратоглу и е пореден атестат за качествата на сънародника ни.

Именно това е причината организаторите да поставят под номер едно точно нашето момче, което попадна в група "A" и ще премери сили с Данте Пагани, Али Мисум и Марк Сийбън. Срещите от надпреварата стартират още през днешния ден, а Иванов ще се изправи срещу местния представител - Сийбън. Двубоят им е поставен под номер три в програмата на корт номер 4 и вероятно ще започне някъде след 16:00 часа.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надпреварата до 14 години на Уимбълдън: Българин е поставен под номер 1 в схемата! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | иван иванов | любопитно | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook