Наказателна акция: Алкарас отпусна само 2 гейма на Хачанов и е 1/2-финалист в Хамбург

от в 19:01 на 22.07.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас изпита сериозни затруднения в откриващия си двубой на АТР 500 турнира в Хамбург срещу световния №259 Николай Кун, но в крайна сметка успя да се пребори за победата и оттам насетне няма загубен сет в надпреварата. С всеки следващ мач испанецът демонстрира все по-високо ниво, като днес той изнесе безупречно представяне срещу седмия поставен Карен Хачанов и без да му остави каквито и да било шансове, затвори срещата за безапелационното 6:0 6:2 след само 79 минути игра. Така той намери място в полуфиналната фаза, като в битка за класиране на финала младокът ще се изправи срещу победителя измежду Алекс Молчан и Борна Чорич.

Още от първите минути на сблъсъка топ поставеният установи пълна доминация, диктувайки разиграванията благодарение на агресивния си стил на игра и високоскоростни удари от всяка една част на корта. Руснакът не разполагаше с отговор срещу връхлитащата го мощ от отсрещната страна и набързо инкасира три пробива, които донесоха на Алкарас предимство в общия резултат след само 26 минути престой на корта.

В началото на втората част Хачанов успя да спре серията на противника и опази равенството до 2:2. Тогава обаче световният №6 отново наложи изключително високо темпо на игра, оказало се недостижимо за неговия опонент, който единствено можеше да наблюдава как топката прелита покрай него. Така се стигна до нови два брейка в актива на Алкарас и не след дълго испанският представител си гарантира място във финалната четворка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Алкарас отпусна само 2 гейма на Хачанов и е 1/2-финалист в Хамбург Мирела Николова
Теми:  
atp | карен хачанов | карлос алкарас | Обзори | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook