Наказателна акция: Гоф отпусна едва 2 гейма на световната №60 и ще спори за трофея в Окланд

от в 06:05 на 07.01.2023
Мартин Петков

Новосъздадената отборна смесена надпревара - United Cup, до голяма степен прикова вниманието на почитателите на тениса изцяло към себе си в началото на настоящия сезон, като през днешния ден трябваше да научим имената на държавите, които ще си оспорват титлата от дебютното издание на състезанието, като първият финалист вече е ясен - тимът на САЩ.

Същевременно в съседна Нова Зеландия на силния WTA 500 турнир в Окланд откриваме считаната за дете-чудо на американския тенис Кори Гоф, която избра да проведе подготовката си за Аустрелиън Оупън в началото на годината самостоятелно, отказвайки да защитава цветовете на родината си на United Cup, и решението ѝ до момента дава исканите резултатите, след като определяната за наследничка на сестрите Уилямс тенисистка достигна полуфиналната фаза, където днес разгроми Данка Ковинич за само 74 минути на корта - 6:0 6:2. По този начин световната номер 7 се класира за финала в надпреварата и в спор за отличието ще срещне една измежду двете сензации в състезанието до момента - Исалин Бонавентюр и Ребека Масарова.

Топ поставената в турнира потегли далеч от мечтано в двубоя и още в дебютното си подаване за мача беше близо до това да се сгромоляса, но постепенно намери баланса в играта си, като отрази два брейкбола и започна да налага волята си в разиграванията. В това време черногорската състезателка за момент отстъпи инициативата на по-младата си противничка, което се оказа с пагубно значение за позицията ѝ на корта, след като Коко се чувстваше отлично в ударите си и реализира двуцифрен брой уинъри само в хода на откриващия сет, в който "върза геврек" на световната номер 60 и го записа на сметката си.

На старта на втората част съотношението на силите се запази и американката направи нужното, за да си осигури пробив аванс, при което спечели осмия си последователен гейм. Тогава обаче спад беляза сервиса на фаворитката, като Ковинич се възползва от шанса си и близо 45 минути след началото на сблъсъка се разписа в резултата. Оттам насетне Гоф отново си върна лидерската позиция на корта посредством нов пробив в актива си и до края на срещата се оказа безпощадна спрямо противничката си, отпускайки ѝ едва още един гейм, преди да сложи точка на спора, с което подпечата мястото си на финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Гоф отпусна едва 2 гейма на световната №60 и ще спори за трофея в Окланд Мартин Петков
Теми:  
wta | данка ковинич | кори гоф | окланд

Коментари





Следвайте ни в Facebook