Наоми Осака с трета поредна двусетова победа

от в 07:56 на 12.02.2021
Владислав Риждов

Шампионката от Откритото първенство на Австралия за 2019 г. Наоми Осака продължава със страхотното си представяне от началото на сезона. Японката днес се поздрави с победа над тунизийката Онс Жабур, която е трета поредна за нея без да загуби сет.

Мачът започна равностойно, като дори Жабур беше първата тенисистка, която стигаше до шансове за брейк, но всички бяха отразени от японката. Все пак Осака наложи волята си и реализира брейк за 4:2, но последва слаб сервис гейм за нея и Жабур направи моментален рибрейк, който и даде шанс да изравни геймовете. Тогава обаче Жабур отново се пречупи и загуби сервис гейма си, а сервирайки за сета, Осака изигра един от най-добрите си сервис геймове в мача и затвори първата част със резултат 6:3.

Втория сет започна по-добре за световната №3. В хода на сета тя ограничи шансовете на Жабур за пробив до минимум, като трябваше да отразява само една такава възможност. Осака успя да постигне пробив в третия гейм на мача, който и даде необходимата увереност и спокойствие. До края на мача пред Жабур не се откриха никакви по-сериозни възможности, а Осака тотално реши развоя на мача в седмия гейм, когато Жабур се пропука на собствен сервис. Така сервирайки за мача, Осака нямаше проблеми и безапелационно взе сервис гейма си, а с това и мача.

Това бе 17-та поредна победа за японката и 10-та поредна в турнирите от Голям Шлем. За място на четвъртфиналите Осака ще мери сили с Гарбине Мугуруса.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наоми Осака с трета поредна двусетова победа Владислав Риждов
Теми:  
наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook