Напълно неочаквано: Джокович се разделя с дългогодишния си треньор Мариан Вайда!

от в 19:09 на 01.03.2022
Мирела Николова

Новак Джокович и Мариан Вайда прекратяват съвместното си сътрудничество, съобщава сръбската медия Sport Klub, като все още няма пълна яснота около причините, довели до това решение, което е било взето съвместно след миналогодишния Финален Мастърс в Торино. Останалата част от екипа на сърбина остава същата - треньор Горан Иванишевич, физиотерапевти Улисес Бадио и Милян Аманович и фитнес треньор Марко Паничи. 

Словашкият специалист бе неразделна част от кариерата на Ноле в продължение на повече от 15 години. Те започнаха да работят заедно преди Ролан Гарос 2006 и от тогава насам бяха неразривно заедно, с изключение на период от една година - от пролетта на 2017 до април 2018, когато бяха прекъснали своето партньорство. Заслугите на Вайда за успехите на Джокович са значителни, като за това свидетелства фактът, че най-успешният сръбски тенисист е спечелил всяка една от 20-те си титли от Големия шлем именно под неговата опека.

На Уимбълдън 2019 Горан Иванишевич се присъедини към отбора на Новак, като оттогава броят на турнирите, на които Вайда пътува със сърбина, е намален, причината за което е желанието на словака да прекарва повече време със семейството си. Вайда не беше с Джокович нито в Мелбърн, нито в Дубай от началото на сезона, но по време на австралийската сага той защити своя вече бивш подопечен в дълго интервю за сръбска медия. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Напълно неочаквано: Джокович се разделя с дългогодишния си треньор Мариан Вайда! Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | мариан вайда | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook